Mee met een BW – Marjolien Roesink

Door Jacky van Tartwijk – Met groot enthousiasme is Marjolien Roesink samen met een groep vrouwen de cadeautjes voor de kinderspelen aan het klaarmaken, want dit weekeinde staan de Zomerfeesten op het programma. Al zo’n zeven jaar is de Wesepse actief in het bestuur. “Je moet blijven vernieuwen”, is haar credo en ze heeft zich dit jaar vol overgave gestort op het crossfestival.  En als Marjolien iets doet, gebeurt het voor 200 procent, weet haar omgeving.

Marjolien is 27 jaar geleden geboren in Raalte. Nog voor ze een jaar oud was,  verhuisde het gezin Roesink naar de Achterhoekstraat in Wesepe,  waar boertje Robbert het gezin compleet maakte. Wesepe werd haar dorp met een hechte vriendinnengroep die ook voor een deel met Wietske en Eline in Averlo woonde. “We konden altijd overal veilig spelen en liepen zelfs bij anderen door de achtertuin.. In die jaren waren we in de winter soms dagen op de ijsbaan bij ons in de achtertuin en gingen ook van school uit schaatsen. Prachtig vond ik dat.”  Na haar opleiding Communicatiekunde aan de Universiteit in Groningen is ze nu werkzaam bij een marketingbureau in Meppel als manager van de webafdeling en verzorgt ze een deel van de marketingprojecten zelf. Maar wonen doet ze samen met Erwin Roetert in Wesepe, waar ze zich sinds een maand gevestigd hebben op de Veldwachter.

Actief vrijwilligersleven
Marjolien heeft altijd veel voor Wesepe gedaan. Zo is ze begonnen bij de PJO en is nog steeds actief bij de sportclub.  Als vaste bezoeker van de Zomerfeesten werd ze zo’n zeven jaar gelden gevraagd daar te helpen. Na een jaar commissielid, kwam ze in het bestuur en bekleedde er diverse functies.  “De commissie is een afspiegeling van het dorp, een echte mix. Mensen die net in het dorp zijn komen wonen, worden vaak voor een commissie gevraagd, ideaal om te ‘integreren’.” Ook het veelzijdige van de zomerfeesten sprak haar aan. “Een deel voorbereiden, deel organiseren en actief zijn tijdens de kermis. En natuurlijk de sfeer en de gezelligheid “  Dat laatste is goed te zien tijdens  het opbouw afgelopen week waar iedereen zijn handen flink uit de mouwen steekt en het na borrelen niet ontbreekt.  Met haar vader nu als nieuwe voorzitter kan ze het prima vinden. “Ik heb al veel met hem samengedaan bij de sportclub en we kunnen goed samenwerken.  Hij neemt echt de verantwoordelijkheid en kan goed organiseren, maar vindt sfeer ook erg belangrijk.”

Zomerfeesten Wesepe
Voor de kermis regelt Marjolien onder andere de muziek en de pr. Ook is ze de drijfveer achter het nieuwe concept van de zaterdag : het crossfestival.  “Daar hebben we de traditionele zaterdagavond afgehaald. Dat liep al jaren terug. We hebben echt gekeken naar een concept dat ook voor mensen buiten het dorp aantrekkelijk is. Het wordt echt een festival met heel veel bands, ook  op een buitenpodium en met veel meer eten en drinken overal. “

Het allerlaatste tentfeest
Daarnaast heeft Marjolien zich alweer op een nieuw project gestort, als voorzitter van de organisatie van het laatste tentfeest op 19 en 20 oktober. “ Als de zomerfeesten klaar zijn gaan we zo door.  Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontwikkelen. We hebben nu de vrijdag eraan toegevoegd. We hebben lang nagedacht over het concept waar we jong en oud graag samen willen brengen. Dit jaar wordt de vrijdagavond een cabaretavond. Het doel is heel anders dan bij de zomerfeesten, we willen geld ophalen waar we uiteindelijk iets mee kunnen doen voor het dorp.

 

Maar eerst staat de kermis voor de deur. Voor Marjolien een perfecte moment om iedereen weer te ontmoeten. Met de vriendinnengroep wordt traditioneel meegedaan aan het vogelschieten. Het is dan ook de combinatie van traditie en nieuwe onderdelen die volgens haar de zomerfeesten  aantrekkelijk houden. “Voor de toekomst blijven we nieuwe programmaonderdelen ontwikkelingen met voor iedereen wat. We doen wel heel veel activiteiten en dat kan mogelijk wel iets minder. Soms moet je ook durven te schrappen. Verder denk ik dat we met het festival een goede zet hebben gedaan .  We moeten met de tijd meegaan en blijven vernieuwen. Het moet bovenal een feest blijven van het dorp voor het dorp.”

Scroll to Top