Mee met een BW – Jenny Wonink

Altijd opgewerkt, enthousiast en  klaar staan voor iedereen. Niet voor niets is Jenny Wonink Wesepenaar van het Jaar, al denk ze er zelf anders over: “Daar komen zoveel anderen voor in aanmerking.” Dit weekend staat ze weer paraat als ‘hangoudere’ tijdens  het openluchtspektakel van Tempo en Jong Wesepe op het kerkplein . “Ik vind het leuk verschillende typetjes te spelen en dit past me wel””, zegt ze met haar zo herkenbare lach.

“Op een doordeweekse dinsdag is Jenny druk als altijd. “We zijn vanochtend naar Deventer wezen zwemmen, aqua-joggen.  Maar het kost me dan de rest van de dag om weer bij te komen”, lacht Jenny die dit wekelijke ritueel uitoefent samen haar man Teun en een paar bekenden uit Welsum. Daar aan de overkant van de IJssel is Jenny 76 jaar geleden geboren. “In het café, waar nu  Bijsterbosch  zit”  Als jong meisje werkte ze zo’n tien jaar bij het Waterschap in Olst “Dan ging ik mooi tussen de middag even naar huis om te eten.”

Actief leven

Al vroeg zat het acteren haar in het bloed en was ze actief op de jaarlijkse uitvoering van de rijvereniging. Met dansen leerde ze Teun kennen en in oktober 1969 zijn ze getrouwd, een huwelijk dat bekroond werd met zoon Marco.

Als snel was Jenny verwikkeld in het sociale Weseper leven. Ze was  op vele vlakken actief  zoals bij het kerkkoor, waar ze zelfs voorzitter van is geweest. Elke maandagavond betekende dat oefenen voor het echtpaar Wonink. “Dan kwamen de vrienden van Marco hier op de koffie, napraten over de belevenissen in Boode waar ze uit waren geweest.”  Inmiddels is ze ook trotse oma van vier kleinkinderen. “Dat is  zo ontzettend leuk. Maar wat worden ze snel groot…”

En dan is er de ouderensoos waar ze als het even kan altijd actief aan deelnemen. De spelletjesmiddag bij de Brouwershof en het maandelijkse eten in het Wapen wordt ook al een aangename traditie met veel gezelligheid.  Want gezellig samenzijn  is namelijk dat wat  Jenny en Teun omarmen  Ook de gym houdt haar jong. “Ik heb  twee nieuwe knieën en kan niet meer zoveel dus zit ik nu bij de ouderengroep hier in Wesepe. Daar hebben we een heel leuke gymlerares.”

Wesepenaar van het jaar

Al was Jenny ooit verkozen tot Oogstkoningin bij de Stoppelhaene in 1980, vorig jaar met de Zomerfeesten viel haar de titel Wesepenaar van het Jaar te beurt. “Daar had ik geen minuut over geprakkiseerd.  Maar het is wel heel leuk hoor.” Jenny doelt daarbij op haar erebaantje bij diverse evenementen Zoals het Paasvuur aansteken en het startschot geven bij de Survival. “Met de kerkbalans mocht ik zelfs de kerkklokken luiden en vorige week heb ik het startschot gegeven bij de WoeStijn Rally. ”

Openluchtspektakel

Komend weekeinde is de bezige bij weer actief. Al meer dan 25 jaar is Jenny lid van revuegezelschap Tempo en veel verschillende rollen zijn de revue gepasseerd. “De leukste? Dat weet ik echt niet. Ik vind het gewoon geweldig leuk verschillende types uit te mogen beelden.” Zaterdagavond is openluchtspektakel “Doar zit muziek in” om 20.00 uur op het dorpsplein. Op zondag  begint het om 14.00 uur. “En ik ben zo blij dat het mooi weer wordt..”

(voor meer info en kaartjes zie www.openluchtspektakelwesepe.nl)

 

Scroll to Top