Mee met een BW (Bekende Wesepenaar) – Willemien Middeldorp

Willemien Middeldorp

Jacqelien van Tartwijk – februari 2018 – Wie kent haar niet in Wesepe, Willemien Middeldorp, al zo’n 27 jaar  de juf van  de peuterspeelzaal en vaste overblijfmoeder.  Door de jaren heen kreeg ze er meer taken bij via  KOOS en de brede school: sporadisch bij de kinderopvang en structureel bij de BSO. Een ding is onveranderd gebleven:  haar liefde voor kinderen, het  vertrouwen dat ze uitstraalt en haar enthousiasme over haar werk. 

Het is maandagochtend, de kinderen op de groep van de peuterspeelzaal zijn aan het spelen, samen met de juf of alleen, of maken een werkje aan de tafel.  Wat opvalt is de rust die er heerst. “ Zijn ze niet schattig. We hebben echt altijd heel lieve kinderen. Dit is een super leeftijd, de ontwikkeling die ze nu meemaken is gigantisch. Je probeert ze daarbij een gevoel van vertrouwen en veiligheid te bieden. Maar de BSO-kinderen  vind ik ook geweldig hoor”, vertelt Willemien, die inmiddels de kinderen weer opvangt van ouders die ze ook nog zelf op de peuterspeelzaal heeft gehad. “Ja zelfs mijn eigen kleinkind”

De gehele Weseper jeugd kent Willemien . “Als ze op een bepaalde leeftijd zijn en net naar de middelbare school gaan zeggen ze vaak alleen nog hallo, maar na een paar jaar dan kletsen ze weer volop met je. En soms komen oud leerlingen weer om stage te lopen, dat is toch zo leuk.”

De peuterpeelzaal begon lang geleden in de oude school met Rikie Noordkamp als een van de initiatief nemers.. Daarna volgde de verhuizing naar  de sporthal De nieuwe Coers. In die tijd nam Willemien plaats in het bestuur en begon ze als vrijwilligster op de groep. Inmiddels  hebben ze  een mooie plek gekregen  samen met de kinderopvang in de A. Bosschool.

Vandaag zitten er 12 kinderen op de peuterspeelzaal waarvan vijf via de kinderopvang. Kinderen van de opvang krijgen fruit, de anderen hebben het meegekregen van thuis. “. “Ze weten heel snel hoe het allemaal gaat”, vertelt Willemien en tussendoor belet ze één van de kinderen van een pijnmoment. “Pas op je vingers.”  Ze krijgt dan een lieve glimlach terug. “Kijk daar doe je het allemaal voor.”

Door de jaren heen is er veel veranderd in de kinderopvang en Willemien is daarin meegegaan :”Ik denk dat het overwegend wel goede ontwikkelingen zijn met nu bijvoorbeeld dat ieder kind een eigen mentor krijgt. Al het computerwerk vind ik soms lastig, maar ik zie wel in dat het belangrijk is.”  Een groot voordeel is volgens Willemien de brede school waarbij de  samenwerking positief werkt naar alle kanten. En hoewel ze bijna 60 jaar is, je zou het niet zeggen,  denkt ze nog niet aan stoppen. “Ik hoop echt dat ik het nog een aantal jaren vol houd en hier mag blijven werken.”

Voor meer info ….https://www.kinderopvangkoos.nl/locaties/alle-locaties/boessels

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll to Top