Accordeon, keyboardles en kerkorgelles voor jong en oud bij Labor

Labor organiseert muzieklessen in Wesepe. Muziek maken en het leren muziek maken is ontzettend leuk om te doen, van muziek maken word je vrolijk. Door te oefenen leer je nieuwe vaardigheden, en met deze vaardigheden kun je steeds beter muziek maken. Ook leden, die in het verleden accordeon hebben gespeeld en het muziek maken weer willen oppakken zijn welkom. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat muziek maken goed is voor je hersenen! Bij kinderen stimuleert het de intelligentie, ook is het goed voor het geheugen. Dit komt kort samengevat, doordat je hersenhelften goed samenwerken bij het muziek maken. Je wordt er dus slimmer van!

Ook voor senioren is het leren bespelen van een muziekinstrument een goed middel om de hersenen vitaal te houden. De lessen van Labor gaan verzorgd worden door Stefan Potman. Stefan studeerde in 2011 af aan het conservatorium van Enschede. Naast het vak van uitvoerend en lesgevend musicus is hij organist van de protestantse kerk in Laren. Samenspel tussen docent en leerling is erg belangrijk in zijn muzieklessen. Uit ervaring weet hij dat een ontspannen, goede werksfeer belangrijk is in de lessen. Het aantal leerlingen per les zal niet groter zijn dan twee. Met een accordeon heb je als het ware een heel orkest op schoot. Met dit veelzijdige instrument kun je heel veel verschillende muziekstijlen leren spelen. Klassiek, Klezmer, Tango, Volksmuziek, enz. Bij keyboard spelen, heb je veel mogelijkheden waardoor je veel verschillende klanken uit één instrument kunt krijgen. Ook heb je bij keyboard snel resultaat. Je kunt al snel begeleiding en ritme toevoegen aan je spel.

Wat kost dat? Voor volwassenen (ouder dan 21jaar) € 20,00 per les. Voor kinderen en jongeren (21 jaar en jonger) € 16,50 per les. Hiervoor krijg je elke week een half uur les. (De docent is nog bezig om een adres te vinden, waar indien nodig instrumenten gehuurd kunnen worden.)

De accordeon- en keyboardlessen lessen worden gegeven op woensdagmiddag en woensdagavond en starten op 10 januari 2018 in het Wapen van Wesepe.

De lessen op het kerkorgel vinden plaats in de kerk in Laren.

De tijden hiervoor kunnen in overleg met de docent vastgesteld worden.

Opgeven vóór woensdag 20 december bij Hans Toorneman. Tel: 531675 of  toorneman@kpnmail.nl

Lid worden van Labor? Dat kan voor €12,50 per jaar. Het is een lidmaatschap voor het hele gezin en het eerste jaar is gratis.

Scroll to Top