Stichting Thuis Sterven zoekt vrijwilligers

Nieuwe vrijwilligers welkom!! Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel bestaat al sinds 1988.
Vrijwilligers van de Stichting zorgen in de nacht (en soms overdag) voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensdagen. Zo kunnen de familieleden doorslapen en bijtanken. Het werkgebied beslaat Deventer, Olst, Lettele, Bathmen, Holten, ook in de buitengebieden. De Stichting heeft momenteel 27 vrijwilligers die dit bijzondere werk doen. Sommigen zijn elke week 1 nacht beschikbaar om te waken bij een zieke thuis, anderen doen dit eens per 2 of 3 weken een nacht. Of een dagdeel overdag.
Een achtergrond in de zorg is niet strikt noodzakelijk om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen, wel moet men affiniteit met ernstig zieken en hun mantelzorgers hebben. Vrijwilligers nemen de taak van de mantelzorger een nacht over en zijn een luisterend oor. Inzet gebeurt in overleg met de
vrijwilliger. 10x per jaar komen alle vrijwilligers samen om de inzet van de zorg te evalueren, ook wordt dan aandacht besteed aan deskundigheidsbevordering en begeleiding. Dat gebeurt door de twee coördinatoren. Bij voldoende deelname wordt er in maart een cursus gestart voor nieuwe
vrijwilligers. Deze beslaat 6 x 2 uur. Kijk op de website : www.thuissterven.nl of bel een van de coördinatoren: Erna van Buiten 06- 22 91 70 27 of Inge Hoeksema : 06- 51 56 56 58

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll to Top