Jessica Kloosterboer genomineerd voor Vrouw in de Media Award

Onze eigen Jessica Kloosterboer genomineerd voor Vrouw in de Media Award

ic-verpleegkundige Jessica Kloosterboer, werkzaam in het Deventer ziekenhuis, is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award Overijssel 2022.

Stemmen kan tm 14 januari op www.vrouwindemedia.nl (regio Overijssel)

Kloosterboer is, samen met negen andere vrouwelijke experts, door een jury voorgedragen voor deze prijs omdat zij regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2022.

Jessica Kloosterboer uit Wesepe gaf via Twitter tijdens de coronapandemie een bijzonder inkijkje in haar werk op de ic-afdeling van het Deventer ziekenhuis. Ze kreeg veel positieve reacties, maar ook bedreigingen. Kloosterboer schreef een boek over haar werk op de intensive care (De patiënt van kamer 11 – bestellen kan via www.dz.nl/boek)

Experts aanmoedigen

De Vrouw in de Media Awards worden jaarlijks georganiseerd door sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media (VIDM). Zij willen met de awards vrouwelijke experts aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. In 2019 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam op 28,3 procent, in 2021 op 26,7 procent.

Tot en met zaterdag 14 januari kan er op de genomineerden gestemd worden via vrouwindemedia.nl. Op 17 januari wordt de winnares bekend. Zij doet vervolgens mee aan de landelijke Vrouw in de Media Award 2022, samen met de winnaressen uit de andere provincies.

Scroll to Top