A Festival of Nine Lessons and Carols

Het New Sion Choir voert ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ uit in Wijhe en in Diepenveen. Afkomstig uit de Anglicaanse kerk, is dit inmiddels wereldwijd een geliefde traditie.

Het Festival of Nine Lessons and Carols bestaat uit een combinatie van lessons (lezingen) en carols (liederen, voor koor- en samenzang) die samen het kerstverhaal vertellen. Vanwege de verwachte belangstelling zijn er dit jaar drie edities: vrijdag 16 december om 19.30 uur in de Nicolaaskerk in Wijhe en zondag 18 december om 16:00 uur en 19:30 uur in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Het New Sion Choir staat onder leiding van dirigent Jan van Dijk, de begeleiding wordt verzorgd door organist Adriaan Koops. Werken van onder anderen Mac Millan, Rütti, Vaughan-Williams en Stainer staan op het programma.

Toegang tot de vieringen is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de dekking van de kosten. 

Een half uur voor aanvang opent de deur van de kerkzaal in Diepenveen en Wijhe. In Diepenveen bevindt de nieuwe parkeerplaats zich op circa 5 minuten lopen vanaf de kerkzaal.

Gezien het beperkte aantal plaatsen in de kloosterkerk van Nieuw Sion, wordt online aanmelden vooraf aanbevolen. Dit kan via:

https://www.nieuwsion.nl/events/festival-of-nine-lessons-and-carols/    (uitvoering 16.00 uur) of:

https://www.nieuwsion.nl/events/festival-of-nine-lessons-and-carols-2/ (uitvoering 19.30 uur)

Voor de viering in Wijhe is aanmelding vooraf niet nodig.

Scroll to Top