VoorzieningenHart Wesepe

NIEUWS:

Dat het hart een belangrijk orgaan in ons lichaam is weten we allemaal. Daarom zijn we er ook zo zuinig op. Hetzelfde geldt voor het hart in een stad of een dorp. Een centrale plaats waar activiteiten plaatsvinden, een plek waar reuring is en waar inwoners trots op zijn.

Dat er wat moet gebeuren in Wesepe voor de toekomst, staat buiten kijf. We willen allen graag dat de kerk, het Wapen van Wesepe, de sportvelden, de sportzaal, de school, de kinderopvang etc blijven bestaan. Om aan de wensen en eisen  te kunnen blijven voldoen op het gebied van onderwijs en cultuur zal er echter flink vernieuwd moeten worden. Daarom is het samenwerkingsverband voorzieningenhart gelanceerd.

Kunnen we samen een kloppend dorpshart realiseren? Een multifunctionele accommodatie of zone (MFA / MFZ) waar meerdere voorzieningen zijn die van elkaars faciliteiten en diensten gebruik maken? Denk en beslis nu mee over de toekomst van Wesepe! Niets doen is GEEN optie. Uw mening telt!

  • Voorzieningenhart Wesepe is een samenwerkingsverband tussen: Stichting De Mare, Protestantse Gemeente Wesepe, Sportclub Wesepe, Stichting Zalencentrum, KOOS, Gemeente Olst/Wijhe en Plaatselijk Belang Wesepe.
Bijeenkomst stuurgroep maart 2019 - Achter de schermen worden vele uren gemaakt om alle input vanuit het dorp, de voorkeuren van alle betrokken partijen en de mogelijkheden vanuit de gemeente in een positief financieel plaatje te passen.
Scenario 1: Sporthal achter het Wapen van Wesepe. Een verlaagde parking. De school in en naast de kerk. Een mooi overzicht in 3D van hoe de nieuwe dorpskern eruit zou kunnen zien. Gepresenteerd op 24 april 2019 in het Wapen van Wesepe.
Previous
Next

Vastgoed

De werkgroep Vastgoed heeft een aantal locaties bekeken die mogelijk geschikt zijn. Daarvan zijn de voor en nadelen op een rijtje gezet.

Organisatie

De werkgroep Organisatie houdt zich bezig met het bestuderen van de structuur die het beste bij een voorzieningenhart in Wesepe past. Daarvoor wordt ook gekeken naar dorpen om ons heen die al een multifunctionele accommodatie hebben.

Exploitatie

De werkgroep Exploitatie bekijkt de mogelijkheden en kansen om van elkaars diensten gebruik te maken, wat het allemaal gaat kosten en kan opbrengen.

Communicatie

De werkgroep Communicatie zorgt dat iedereen in het dorp zo goed mogelijk geïnformeerd wordt en dat de betrokkenheid van de inwoners groot blijft.

Welke vaste voorzieningen mis jij in Wesepe?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

Veelgestelde vragen

Denken jullie aan de ouderen? Komt er ook een supermarkt? Kunnen jullie ook een sportschool realiseren? De kerk en de school aan elkaar vast, is dat wel mooi? Blijven de kerkdiensten behouden? Hoe hoog wordt de sportzaal?

Heb jij vragen over de invulling van het voorzieningenhart? Stuur ze in… dan gaan wij jullie vragen binnenkort beantwoorden in de F.A.Q hiernaast! 

voorzieningenhart@wesepe.nl

Deze F.A.Q. is een moment opname. Antwoorden kunnen wijzigen of aangevuld worden in de loop der tijd. 

Aan antwoorden in deze F.A.Q. kunnen geen rechten worden ontleent. Het is enkel een vraagbaak voor mensen die op de hoogte willen blijven van de huidige kijk op de situatie. 

Wij zijn niet verplicht te antwoorden op vragen waar we nog geen uitspraken over kunnen doen.

Op dit moment is er nog geen sprake van een supermarkt in het dorp. We zijn wel bezig met het onderzoeken of een pickuppoint haalbaar is en of er behoefte is aan een verkooppunt van streek/dorps producten. 

We maken hiervoor een enquete die onder alle dorpsgenoten en forenzen verspreid zal worden en zullen contact leggen met bedrijven die ons hier meer over kunnen vertellen. 

We zijn echter tevens van mening dat boodschappen aan huis bezorgen een betere oplossing zou zijn voor de toekomst.

Kortom: hierover hopelijk binnenkort meer. Meer informatie over dit onderwerp op te vragen via Jessica Kloosterboer 

Scroll to Top