Labor Wesepe

Secretariaat:

Meulemanskamp 6, 8124 AR te Wesepe
Telefoonnummer blijft 06-42240011.

Klootschieten

De eerstvolgende keer klootschieten is op zondag 2 juni om 10.00 uur bij het Wapen van Wesepe.

Excursie Klooster Sion

Op maandagavond 3 juni gaan we naar Klooster Sion. Onder begeleiding van een gids is er een rondleiding binnen en buiten het klooster. Voor Labor-leden zijn de kosten 2,50 euro, voor niet leden 12,50 euro. Koffie en thee is inbegrepen. De excursie start om 19.00 uur op de parkeerplaats bij Sion.

Fietstocht

Op zondag 7 juli is weer de jaarlijkse fietstocht voor het hele gezin. We starten tussen 11.00 en 11.15 uur vanaf het Kerkplein in Wesepe. We fietsen met elkaar een mooie route door het prachtige Salland. Onderweg wordt voor koffie met koek gezorgd en er is een warme versnapering. De route zal niet te lang zijn, zodat ook de kinderen mee kunnen fietsen. Op de eindbestemming staan de drankjes en de bbq klaar om er een gezellige middag van te maken. Zoals altijd zijn er geen kosten aan verbonden en is het eerste stukje vlees van de bbq voor de fietsers gratis. Meer weten of niet fietsen, maar wel zin in bbq? Vraag het bij een van de bestuursleden.

Wandeldriedaagse

Reserveer woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 augustus alvast in uw agenda voor de wandeldriedaagse.
Start woensdag 7 augustus: 18.30 uur, Wapen van Wesepe
Start donderdag 8 augustus: 18.30 uur, locatie volgt
Start vrijdag 9 augustus: 18.30 uur, Wapen van Wesepe
Zoals gebruikelijk is er vrijdag na het wandelen een gezellige avond bij de familie Niemeijer, Ds. E. Kreikenlaan 10 in Wesepe.

Cursus likeur maken

Dit najaar organiseert Labor op twee dinsdagavonden een cursus likeur maken bij Joke Nederlof aan de Bokkelerweg in Wesepe. Een aantal jaren heeft ze daar al een wijngaard. De cursus vindt waarschijnlijk plaats op 10 en 24 september. Geef je op via info@laborwesepe.nl of bij Karolien Wolterink, tel. 06-20331044.

Stedentrip Bad Bentheim

Op zaterdag 28 september organiseren we weer een stedentrip. Dit maal gaan we net even de grens over naar Bad Bentheim. Voor opgave en info: neem contact op via info@laborwesepe.nl of met Karolien Wolterink, tel. 06-20331044.

Kerstmarkt

De kerstmarkt is dit jaar op zaterdag 14 december bij het Wapen van Wesepe.

Kennismaken met yoga

Labor organiseert kennismakingslessen yoga. De lessen worden gegeven door Toos Elfrink.

 • Voor plezier, bewegen, souplesse, meditatie, massage en diepe ontspanning
 • Voor beginners en gevorderden
 • Ervaring is niet nodig, je wordt begeleid
 • De lessen zijn op donderdagochtend, van 9.30-11.00 uur in de Brouwershof
 • Kosten 14 euro per les
 • Als Labor-lid betaal je van 10 euro per les voor de eerste vijf lessen
 • Instroom  is altijd  mogelijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toos: 06-12946314 of toos@ooei.nl.

Cursus beeldhouwen – bij Toos in de tuin

In vijf lessen van 2 uur maak je kennis met steen bewerken.

 • Voor alle leeftijden, zowel beginners als gevorderden
 • Ervaring is niet nodig, je wordt begeleid
 • Inclusief gebruik van gereedschap en materiaal
 • Hakken, raspen en vijlen in zachte en middel harde stenen
 • Het is buiten onder een afdak of in de tuin
 • Je wordt er wel stoffig van (maar niet saai)
 • De lessen zijn elke woensdag van 9.30-12.00 uur of van 19.00-21.00 uur
 • Exclusief steen en inclusief koffie en/of thee
 • Als Labor-lid krijg je de eerste steen van Labor cadeau
 • Kosten: 85 euro voor vijf lessen
 • Instroom altijd mogelijk

Meer informatie of opgeven: Toos Elfrink, 06-12946314 of toos@ooei.nl

Labor film Wesepe

Labor heeft het plan opgepakt om een nieuwe film te maken over en rond Wesepe. We gaan een jaar in beeld brengen over wat er zoal gebeurt en te zien is. Aangezien het maken van een film heel veel tijd vergt willen wij eigenlijk proberen om de film te laten maken door zoveel mogelijk Wesepenaren. Iedereen kan stukjes film of foto’s aanleveren en dat kan van alles zijn.
Een activiteit, een speciale gebeurtenis of een mooi stukje over het dorp en omgeving. Een filmpje over jou vereniging of clubje. Over een winkel of bedrijf. Dus als je vindt dat jouw filmpjes of foto’s niet mogen ontbreken in de Laborfilm zorg dan dat deze terecht komen bij Fred Dijkgraaf. Dit kan gestuurd worden naar freddijkgraaf@gmail.com of verstuurd worden via www.wetransfer.com. Je kunt materiaal ook op een usb stick zetten en afgeven bij Fred Dijkgraaf, Sichemstraat 8 8024 AK te Wesepe. Krijg je weer zo snel mogelijk terug. Heb je nog vragen bel dan 06-248101840.

Lid worden van LABOR? Dat kan voor maar 12,50 euro per jaar. Als je je nu opgeeft, dan is het eerste jaar gratis.

Contact met Labor Wesepe

Heeft u een vraag over een activiteit?  Neem dan contact op met de persoon die bij de activiteit vermeld staat. Staat er niemand bij vermeld, wilt u lid worden of heeft u een andere vraag? Stuur dan een bericht naar het secretariaat: info@laborwesepe.nl

Bestuur Labor Wesepe

Het bestuur van Labor bestaat uit:

 • Karolien Wolterink, voorzitter
 • Arjan Riezebos, secretaris
 • Erika Harmsen, penningmeester
 • Bert Slinkman, bestuurslid
 • Hans Toorneman, bestuurslid
 • Marjolein Versteeg, bestuurslid

Geschiedenis en algemene informatie Labor Wesepe

Labor is opgericht in 1925, in eerste instantie als vereniging van gediplomeerden op Land- en Tuinbouwgebied. Het was een mannenclub, die tot doel had ‘de ontwikkeling en kennis omtrent het land- en tuinbouwbedrijf te vermeerderen’. Door de afname in gediplomeerden in het dorp werden de voorwaarden voor lidmaatschap in latere jaren versoepeld. Uiteindelijk is Labor omgevormd tot een algemene plattelandsvereniging. In 1997 kwam de eerste vrouw in het bestuur. Tegenwoordig wordt men per huishouden lid; één lid kan dus bestaan uit 1, of wel 5 of meer personen. De overgrote meerderheid van de huishoudens in het dorp is ook daadwerkelijk lid. Voor alle dorpsbewoners, verschillend in leeftijd en interesses worden er activiteiten georganiseerd. Binnen de vereniging zijn er commissies en clubs, zoals de fietstochtcommissie, wandelcommissie en er zijn centrale evenementen, zoals de kerstwandeling op tweede kerstdag, maandelijks klootschieten op de eerste zondag van de maand en het organiseren van uitjes op een paar avonden/zaterdagen per jaar. Op kleine schaal worden er door leden ook dingen opgezet, zoals korte cursussen. Labor staat ook aan de basis van de Bridgeclub, de Beleggersstudieclub Wesepe en de Wandelgroep Wesepe (Nijmegen 4-daagse). Het Weseper Erfgoed, de Pluktuin en het Wijland-festival Wesepe komen voort uit of zijn ondergebracht bij Labor. Nadere info of vragen kunnen gestuurd worden aan info@laborwesepe.nl

Scroll to Top