Labor Wesepe

Secretariaat:

Achterhoekstraat 15, 8124 AM te Wesepe
Telefoonnummer is 06-27342058, e-mail is info@laborwesepe.nl

Fietstocht zondag 4 juli

Op zondag 4 juli is er weer de jaarlijkse fietstocht van Labor voor het hele gezin! De fietscommissie zal een mooie route uitzetten met als eindpunt???? Hier staan de drankjes en de barbecue klaar om er een gezellige middag van te maken. We starten tussen 11.00 en 11.30 uur vanaf de kerk in Wesepe. Onderweg wordt er voor koffie/thee met koek gezorgd en een warme versnapering. De route zal niet te lang zijn zodat ook kinderen mee kunnen fietsen. Zoals altijd zijn er geen kosten aan verbonden en is het eerste stukje vlees van de barbecue voor de fietsers gratis. Daarna zal er een bijdrage gevraagd worden voor elk volgend stukje heerlijk vlees en de genoten consumpties. Het zou leuk zijn als we met een grote groep jong en oud op pad kunnen gaan. Wilt u liever individueel of alleen met uw eigen huishouden de route fietsen dan is dat dit jaar ook mogelijk. Natuurlijk geheel in navolging van de dan geldende coronamaatregelen en regels. Tot zondag 4 juli om 11 uur op het kerk-/dorpsplein. Niet fietsen, maar wel zin in BBQ? Dan bent u vanaf half 3 / 3 uur welkom op de eindlocatie. Deze kunt u in dit geval vragen aan één van de bestuursleden.

Wandel driedaagse 2021

Om alvast naar uit te kijken en in de agenda te zetten; wandel driedaagse van woensdag 4 t/m vrijdag 6 augustus 2021!
We gaan ons uiterste best doen om komend jaar de wandel driedaagse zo uit te voeren dat het in deze tijd past en toch zoveel mogelijk lijkt op eerdere edities. Met natuurlijk weer bijzondere routes door het prachtige Sallandse landschap. Mocht het tegen die tijd met de maatregelen rondom corona anders moeten dan volgt een alternatief programma. Maar wandelen… daar gaan we in ieder geval weer voor!
Nadere informatie hierover volgt.

Contributie

Normaal gesproken kunt u als lid van Labor rond deze tijd de jaarlijkse contributiebrief verwachten. Maar aangezien we het afgelopen jaar onder deze bijzondere omstandigheden maar een zeer beperkt aantal activiteiten hebben kunnen doen willen we dit jaar af zien van het innen van contributie. U zult dus geen brief ontvangen en ook geen contributie hoeven te betalen voor dit jaar.

Lid worden van Labor

Misschien bent u wel nieuw komen wonen in Wesepe, of woont u al langere tijd in ons prachtige dorp maar bent u nog geen lid van Labor. En spreken o.a. bovenstaande activiteiten u aan om eens aan deel te nemen? U bent van harte welkom!
Als u lid wordt of bent van Labor dan kunt u met uw hele huishouden deelnemen aan diverse georganiseerde activiteiten het hele jaar door. Lidmaatschap van Labor kost € 12,50 per huishouden. Meer informatie of opgave kan via info@laborwesepe.nl of penningmeester@laborwesepe.nl

Pluktuin

Er was nog een klein bedrag beschikbaar vanuit het Dorpontwikkelingsplan Wesepe (DOP gemeente Olst/Wijhe) Pluktuin van 2014. Gerrit Jansen lid van de werkgroep Pluktuin Wesepe, belde Labor recentelijk hierover, met het idee van een bloementuinstrook waar mensen binnenkort als het goed is bloemetjes kunnen plukken zodat het ook in huis weer fleurig kan worden. Met behulp van Gerard Willemsen (de specialist in het aanleggen van deze prachtige bloemenstroken) was het al weer binnen een week gerealiseerd. (Hoe snel kan het gaan!) Bij het OLDO-monument is een strook gezaaid langs het fietspad. Goed idee van Gerrit en met de hulp van Gerard was het op korte termijn, voor een gering bedrag gerealiseerd!
Als Labor zijnde gaan we kijken of deze bloemenstrook ook in de toekomst voor een gering bedrag in stand gehouden kan worden. Want niet alleen onze Rooms-Katholieke Paus Franciscus uit Rome houdt van de bloemen uit Holland!
Dus als het goed is, en het is nu al zeer groeizaam weer!, kan iedereen binnenkort ook genieten van een prachtige bloemenpracht. Mooi dat dit allemaal weer kan in ons prachtige Averlo/Wesepe !!!

Klootschieten

Informatie volgt

Kennismaken met yoga

Labor organiseert kennismakingslessen yoga. De lessen worden gegeven door Toos Elfrink.

 • Voor plezier, bewegen, souplesse, meditatie, massage en diepe ontspanning
 • Voor beginners en gevorderden
 • Ervaring is niet nodig, je wordt begeleid
 • De lessen zijn op donderdagochtend, van 9.30-11.00 uur in de Brouwershof
 • Kosten 14 euro per les
 • Als Labor-lid betaal je van 10 euro per les voor de eerste vijf lessen
 • Instroom  is altijd  mogelijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toos: 06-12946314 of toos@ooei.nl.

Cursus beeldhouwen – bij Toos in de tuin

In vijf lessen van 2 uur maak je kennis met steen bewerken.

 • Voor alle leeftijden, zowel beginners als gevorderden
 • Ervaring is niet nodig, je wordt begeleid
 • Inclusief gebruik van gereedschap en materiaal
 • Hakken, raspen en vijlen in zachte en middel harde stenen
 • Het is buiten onder een afdak of in de tuin
 • Je wordt er wel stoffig van (maar niet saai)
 • De lessen zijn elke woensdag van 9.30-12.00 uur of van 19.00-21.00 uur
 • Exclusief steen en inclusief koffie en/of thee
 • Als Labor-lid krijg je de eerste steen van Labor cadeau
 • Kosten: 85 euro voor vijf lessen
 • Instroom altijd mogelijk

Meer informatie of opgeven: Toos Elfrink, 06-12946314 of toos@ooei.nl

Labor film Wesepe

Labor heeft het plan opgepakt om een nieuwe film te maken over en rond Wesepe. We gaan een jaar in beeld brengen over wat er zoal gebeurt en te zien is. Aangezien het maken van een film heel veel tijd vergt willen wij eigenlijk proberen om de film te laten maken door zoveel mogelijk Wesepenaren. Iedereen kan stukjes film of foto’s aanleveren en dat kan van alles zijn.
Een activiteit, een speciale gebeurtenis of een mooi stukje over het dorp en omgeving. Een filmpje over jou vereniging of clubje. Over een winkel of bedrijf. Dus als je vindt dat jouw filmpjes of foto’s niet mogen ontbreken in de Laborfilm zorg dan dat deze terecht komen bij Fred Dijkgraaf. Dit kan gestuurd worden naar freddijkgraaf@gmail.com of verstuurd worden via www.wetransfer.com. Je kunt materiaal ook op een usb stick zetten en afgeven bij Fred Dijkgraaf, Sichemstraat 8 8024 AK te Wesepe. Krijg je weer zo snel mogelijk terug. Heb je nog vragen bel dan 06-248101840.

Lid worden van LABOR? Dat kan voor maar 12,50 euro per jaar. Als je je nu opgeeft, dan is het eerste jaar gratis.

Contact met Labor Wesepe

Heeft u een vraag over een activiteit?  Neem dan contact op met de persoon die bij de activiteit vermeld staat. Staat er niemand bij vermeld, wilt u lid worden of heeft u een andere vraag? Stuur dan een bericht naar het secretariaat: info@laborwesepe.nl

Bestuur Labor Wesepe

Het bestuur van Labor bestaat uit:

 • Karolien Wolterink, voorzitter
 • Bert Slinkman, secretaris
 • Bas de Regt, penningmeester
 • Wendy Riezebos-Kluin, bestuurslid
 • Marjolein Versteeg, bestuurslid

Geschiedenis en algemene informatie Labor Wesepe

Labor is opgericht in 1925, in eerste instantie als vereniging van gediplomeerden op Land- en Tuinbouwgebied. Het was een mannenclub, die tot doel had ‘de ontwikkeling en kennis omtrent het land- en tuinbouwbedrijf te vermeerderen’. Door de afname in gediplomeerden in het dorp werden de voorwaarden voor lidmaatschap in latere jaren versoepeld. Uiteindelijk is Labor omgevormd tot een algemene plattelandsvereniging. In 1997 kwam de eerste vrouw in het bestuur. Tegenwoordig wordt men per huishouden lid; één lid kan dus bestaan uit 1, of wel 5 of meer personen. De overgrote meerderheid van de huishoudens in het dorp is ook daadwerkelijk lid. Voor alle dorpsbewoners, verschillend in leeftijd en interesses worden er activiteiten georganiseerd. Binnen de vereniging zijn er commissies en clubs, zoals de fietstochtcommissie, wandelcommissie en er zijn centrale evenementen, zoals de kerstwandeling op tweede kerstdag, maandelijks klootschieten op de eerste zondag van de maand en het organiseren van uitjes op een paar avonden/zaterdagen per jaar. Op kleine schaal worden er door leden ook dingen opgezet, zoals korte cursussen. Labor staat ook aan de basis van de Bridgeclub, de Beleggersstudieclub Wesepe en de Wandelgroep Wesepe (Nijmegen 4-daagse). Het Weseper Erfgoed, de Pluktuin en het Wijland-festival Wesepe komen voort uit of zijn ondergebracht bij Labor. Nadere info of vragen kunnen gestuurd worden aan info@laborwesepe.nl

Scroll to Top