Labor Wesepe

Secretariaat:

Achterhoekstraat 15, 8124 AM te Wesepe
Telefoonnummer is 06-27342058, e-mail is info@laborwesepe.nl

Wandeldriedaagse 3, 4 en 5 augustus

Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 augustus wordt de Labor
wandeldriedaagse weer gehouden. Er liggen weer mooie routes liggen in het verschiet van 5 km of 10 km. De kosten voor deelname zijn € 4,- p.p. voor alle avonden.

Starttijd en plaats:

  • woensdag 3 augustus tussen 18:30 en 19:00 uur vanaf het ‘Wapen van Wesepe’. Onderweg kunt u op eigen kosten langs de route boerenijs van de Rosahoeve kopen;
  • donderdag 4 augustus tussen 18.30 uur en 19.00 uur vanaf het erf van de familie Mensink, Overmeenweg 22 in Heeten;
  • vrijdag 5 augustus start de 10 km om 18:30 uur en de 5 km om 19:00 uur vanaf het ‘Wapen van Wesepe’.

Klootschieten 4 september

Zondag 4 september 2022 gaan we weer klootschieten. De start is om 10.00 uur bij het Wapen van Wesepe!

Stedentrip Leeuwarden – zaterdag 15 oktober

Op zaterdag 15 oktober wordt er weer een stedentrip georganiseerd. Dit keer gaan we naar Leeuwarden. We vertrekken vanaf station Olst met de trein naar het Noorden.

Meer informatie of opgave kan via info@laborwesepe.nl.

Workshop likeur maken – 11 en 18 november

Op vrijdagavond 11 en 18 november (2-daagse) is er een workshop likeur maken. Lijkt het je leuk om zelf eens likeur te maken of dit te willen leren. Geef je dan op voor de cursus die Labor i.s.m. Joke Nederhof organiseert. In 2 avonden leer je hoe je zelf likeur kunt maken. Labor leden betalen voor deze speciale cursus van € 40,00 maar € 25,00 (inclusief alle ingrediënten). Locatie: Weseper wijngaard “de Reuwe Schooten” Bokkelerweg 1 Wesepe. Datum: vrijdag 11 en 18 november (beide avonden aanwezig zijn! Dit is nodig om deze cursus goed te kunnen doen) Tijd: 19:00 – 22:00 uur Opgave graag z.s.m. maar uiterlijk vóór 1 november: telefoon 06 2734 2058 of info@laborwesepe.nl Geef je tijdig op want Vol is Vol!!! Maximaal 15 personen.

Lid worden van Labor

Misschien bent u wel nieuw komen wonen in Wesepe, of woont u al langere tijd in ons prachtige dorp maar bent u nog geen lid van Labor. En spreken o.a. bovenstaande activiteiten u aan om eens aan deel te nemen? U bent van harte welkom!
Als u lid wordt of bent van Labor dan kunt u met uw hele huishouden deelnemen aan diverse georganiseerde activiteiten het hele jaar door. Lidmaatschap van Labor kost € 12,50 per huishouden. Meer informatie of opgave kan via info@laborwesepe.nl of penningmeester@laborwesepe.nl

Pluktuin

Er was nog een klein bedrag beschikbaar vanuit het Dorpontwikkelingsplan Wesepe (DOP gemeente Olst/Wijhe) Pluktuin van 2014. Gerrit Jansen lid van de werkgroep Pluktuin Wesepe, belde Labor recentelijk hierover, met het idee van een bloementuinstrook waar mensen binnenkort als het goed is bloemetjes kunnen plukken zodat het ook in huis weer fleurig kan worden. Met behulp van Gerard Willemsen (de specialist in het aanleggen van deze prachtige bloemenstroken) was het al weer binnen een week gerealiseerd. (Hoe snel kan het gaan!) Bij het OLDO-monument is een strook gezaaid langs het fietspad. Goed idee van Gerrit en met de hulp van Gerard was het op korte termijn, voor een gering bedrag gerealiseerd!
Als Labor zijnde gaan we kijken of deze bloemenstrook ook in de toekomst voor een gering bedrag in stand gehouden kan worden. Want niet alleen onze Rooms-Katholieke Paus Franciscus uit Rome houdt van de bloemen uit Holland!
Dus als het goed is, en het is nu al zeer groeizaam weer!, kan iedereen binnenkort ook genieten van een prachtige bloemenpracht. Mooi dat dit allemaal weer kan in ons prachtige Averlo/Wesepe !!!

Labor film Wesepe

Labor heeft het plan opgepakt om een nieuwe film te maken over en rond Wesepe. We gaan een jaar in beeld brengen over wat er zoal gebeurt en te zien is. Aangezien het maken van een film heel veel tijd vergt willen wij eigenlijk proberen om de film te laten maken door zoveel mogelijk Wesepenaren. Iedereen kan stukjes film of foto’s aanleveren en dat kan van alles zijn.
Een activiteit, een speciale gebeurtenis of een mooi stukje over het dorp en omgeving. Een filmpje over jou vereniging of clubje. Over een winkel of bedrijf. Dus als je vindt dat jouw filmpjes of foto’s niet mogen ontbreken in de Laborfilm zorg dan dat deze terecht komen bij Fred Dijkgraaf. Dit kan gestuurd worden naar freddijkgraaf@gmail.com of verstuurd worden via www.wetransfer.com. Je kunt materiaal ook op een usb stick zetten en afgeven bij Fred Dijkgraaf, Sichemstraat 8 8024 AK te Wesepe. Krijg je weer zo snel mogelijk terug. Heb je nog vragen bel dan 06-248101840.

Contact met Labor Wesepe

Heeft u een vraag over een activiteit?  Neem dan contact op met de persoon die bij de activiteit vermeld staat. Staat er niemand bij vermeld, wilt u lid worden of heeft u een andere vraag? Stuur dan een bericht naar het secretariaat: info@laborwesepe.nl

Bestuur Labor Wesepe

Het bestuur van Labor bestaat uit:

  • Karolien Wolterink, voorzitter
  • Bert Slinkman, secretaris
  • Bas de Regt, penningmeester
  • Wendy Riezebos-Kluin, bestuurslid
  • Marjolein Versteeg, bestuurslid
  • Niek Slinkman, bestuurslid
  • Wietske Trompert, bestuurslid

Geschiedenis en algemene informatie Labor Wesepe

Labor is opgericht in 1925, in eerste instantie als vereniging van gediplomeerden op Land- en Tuinbouwgebied. Het was een mannenclub, die tot doel had ‘de ontwikkeling en kennis omtrent het land- en tuinbouwbedrijf te vermeerderen’. Door de afname in gediplomeerden in het dorp werden de voorwaarden voor lidmaatschap in latere jaren versoepeld. Uiteindelijk is Labor omgevormd tot een algemene plattelandsvereniging. In 1997 kwam de eerste vrouw in het bestuur. Tegenwoordig wordt men per huishouden lid; één lid kan dus bestaan uit 1, of wel 5 of meer personen. De overgrote meerderheid van de huishoudens in het dorp is ook daadwerkelijk lid. Voor alle dorpsbewoners, verschillend in leeftijd en interesses worden er activiteiten georganiseerd. Binnen de vereniging zijn er commissies en clubs, zoals de fietstochtcommissie, wandelcommissie en er zijn centrale evenementen, zoals de kerstwandeling op tweede kerstdag, maandelijks klootschieten op de eerste zondag van de maand en het organiseren van uitjes op een paar avonden/zaterdagen per jaar. Op kleine schaal worden er door leden ook dingen opgezet, zoals korte cursussen. Labor staat ook aan de basis van de Bridgeclub, de Beleggersstudieclub Wesepe en de Wandelgroep Wesepe (Nijmegen 4-daagse). Het Weseper Erfgoed, de Pluktuin en het Wijland-festival Wesepe komen voort uit of zijn ondergebracht bij Labor. Nadere info of vragen kunnen gestuurd worden aan info@laborwesepe.nl

Scroll to Top