EHBO vereniging Wesepe

logo

E.H.B.O.-Vereniging Wesepe

Lankhorsterweg 4, 8124 PD  Wesepe

KvK-nummer: 40650447

Bestuur:

 

Naam Adres Tel. nr.
Karin Senden-Brants, voorzitter Achterhoekstraat 25 532374
Alfons Jansen, secretaris
Lankhorsterweg 4,
531725
Leonie Rouweler-Bruggeman, penningmeester Brouwerskamp 6 532424
Overige bestuursleden: Anke Kolkman, Eric Jan Wurkum en Inge Wouters.

Geschiedenis

De EHBO-vereniging Wesepe bestaat al 30 jaar en is ontstaan uit de EHBO-vereniging Boskamp. Boskamp was een zuiver katholieke vereniging. Na verloop van tijd besloot Wesepe te starten met een eigen gemengde vereniging. Broeder Richardus van Abdij Sion werd de eerste voorzitter. Dokter Stuivenberg uit Olst verzorgde in deze eerste periode de herhalingslessen. Hij werd later opgevolgd door mevrouw Rietman, mevrouw Futselaar (vanaf ongeveer 1995), Paul Koerselman (vanaf ongeveer 2000) en tot slot dokter Huijgens (vanaf ongeveer 2004).

In de afgelopen 30 jaar wisselden de voorzitters elkaar ook af. Na broeder Richardus was het de beurt aan de heer Broers, de heer Steenbergen, de heer Bosman (1997-2009) en mevrouw Senden (vanaf 2009). Het ledental wilde nog wel eens wisselen. Wesepe is altijd al een kleine vereniging geweest. Een ledenaantal van rond de 18 was al heel wat, vanaf 2009 zijn het er twintig geworden. De Beukenoot (voorheen bekend als het Jeugdgebouw) bij de Kerk is de thuishaven van de vereniging.

Wat doen wij

Voor het geldig houden van het EHBO-diploma moeten acht herhalingslessen gevolgd worden. Gedurende het winterseizoen (eind september tot maart) verzorgen wij deze lessen en zorgen wij ervoor dat de diploma’s verlengd worden. De avonden worden gegeven door Jeroen Huijgens. Er wordt veel aandacht besteed aan onze praktische vaardigheden, waarbij dan vaak een lotus-slachtoffer aanwezig is.

Onze jaarlijkse oefening met de brandweer is voor beide partijen zeer leerzaam geworden. De evaluatie na afloop is dan ook erg waardevol. Ondergeschikt, maar toch erg belangrijk is dat deze avonden vaak erg gezellig zijn, waar we kunnen praten over onze eigen EHBO/AED ervaringen en kunnen lachen om elkaars fouten. Behalve onze oefenavonden zijn wij ook te vinden bij evenementen, zoals de survival, het concours van de Hunneruiters, Sixesday, Kermis Wesepe, Kermis Averlo en de Zonnebloem. Incidenteel wordt onze aanwezigheid gevraagd bij andere evenenenten zoals bijvoorbeeld de 4-daagse van Salland.

Voor het bemensen van EHBO-posten tijdens evenementen kunt u contact opnemen met Alfons Jansen (531725).

EHBO-trainingsdag

Hielden we voorheen diverse oefenavonden, in 2013 doen we het anders: op zaterdag 2 maart houden we een trainingsdag in de brandweerkazerne van Wesepe. De instructeur op die dag is mevrouw A. Teelen uit Twello.

Cursus

Belangstellenden voor het volgen van een EHBO-cursus kunn contact opnemen met Karin Senden-Brants (532374) of Leonie Rouweler-Bruggeman (532424).

Vrijwilligers gezocht

Het bestuur is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor een bestuursfunctie (ook zonder EHBO-diploma) die ons willen helpen met verschillende werkzaamheden. Bijvoorbeeld contacten met de media, gemeente, rayon midden- en zuid-Salland, aanvragen van verlengingen van diploma’s, notuleren van bestuur- en jaarvergaderingen, bestellen van Lotus en ga zo maar door.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie bel dan met Karin Senden-Brants, telefoonnummer 532374. Ook als u lid wilt worden van EHBO-vereniging Wesepe, of een EHBO-cursus volgen kunt u contact met haar opnemen.

terug naar de pagina “verenigingen”

Scroll to Top