Jessica uit Wesepe schrijft boek

Jessica Kloosterboer schreef een boek (De patiënt van kamer 11) over haar ervaringen op de Intensive Care van het Deventer Ziekenhuis.

IC-verpleegkundige Jessica deelt in coronatijd maar ook daarbuiten tweets over het dagelijkse leven op de Intensive Care van het Deventer Ziekenhuis op haar Twitteraccount @Aboutanurse. Het boek De patiënt van Kamer 11, is een bundeling van 38 van deze indringende verhalen over excellente verpleegkundige IC-hulp.

‘Geen dag op de IC is gewoon’

Jessica: ‘De verhalen van de IC zijn prachtig. Er is zoveel onbekend over wat er achter de ‘klapdeuren van de Intensive Care’ afspeelt. Vaak wordt bij de IC gedacht aan een soort laatste levensfase. Dat is het helemaal niet. Zeker, ook bij ons overlijden mensen, maar de IC biedt juist hoop. Op de IC komen vooral mensen waarvan we denken ze ‘erdoor te kunnen helpen’. Dat we mensen weer kunnen genezen. Mijn doel van dit boek is dan ook dat buitenstaanders beter gaan beseffen wat ons vak inhoudt. Het zijn verhalen over wat ik – maar ook mijn collega’s – allemaal meemaken op de IC. Want dat is dus nogal wat. De titel van dit boek De patiënt van Kamer 11, komt uit één van de verhalen in deze bundel. Een bundel met zowel covid verhalen als ‘gewone’ verhalen. Al is geen dag op de IC gewoon. De corona en niet-corona verhalen staan door elkaar heen. Net zo gevarieerd als ons werk is.’

Noteer alvast in je agenda: 12 januari 2023 geeft Jessica tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Wesepe een boekpresentatie in Het Wapen van Wesepe !

Het boek is daar te koop voor 15 euro of vanaf heden in de pré-sale via dz.nl/boek (levering vanaf 12 december 2022)

Scroll to Top