Boeren zetten Salland in de spotlights

Op vrijdagavond 16 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Dit alles onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle editie van vorig jaar met ruim 2400 bezoekers, zetten zij het Sallandse buitengebied dit jaar wederom in de schijnwerpers!

De autotocht, die gereden kan worden met eigen vervoer, is 40 km lang en slingert door het buitengebied van Luttenberg, Haarle en Mariënheem. Het belooft een sfeervolle, afwisselende route te worden met onder andere een levende kerststal en midwinterhoornblazers. Om alvast een tipje van de sluier te geven: bezoekers rijden door onder andere stallen van boeren heen, en ook aanwonenden dragen hun steentje bij door hun huizen te verlichten. Partners van Salland Boert en Eet Bewust, veelal lokale periferie, zijn ook betrokken bij de organisatie van de verlichte boerderijenroute.

De starttijden zijn tussen 17:00 en 20:00 uur en de route duurt ongeveer 2 uur. Bij de start ontvangen de bezoekers het routeboekje én lekkere ‘boeren bites’ voor onderweg. Tijdens de autotocht is er voor kinderen een spel, waarmee zij kans maken op een mooie prijs. Aanmelden kan via www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Bij genoeg animo wordt de route ook op zaterdag 17 december georganiseerd. Updates hierover worden vermeld op de websites en social media kanalen van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland.

Met de verlichte boerderijenroute ‘Salland in de spotlights’ hoopt de organisatie een lichtpuntje te zijn voor anderen. Gezamenlijk willen zij hun Sallandse buitengebied, waar zij trots op zijn, op de kaart zetten. Juist in tijden van onzekerheid en zorgen, proberen de Sallandse boeren hun hoofd niet te laten hangen. Een uitspraak van één van de organisatoren is daarom erg van toepassing: “Het is nog nooit zo duister geweest, of het wordt weer licht!”

We hopen u van harte te mogen verwelkomen in ons Sallandse buitengebied!

Scroll to Top