Buutenhuus bewegen – Kerkpleinfestival Wesepe

‘Buutenshuus Bewegen’, ofwel bewegen in de buitenlucht is weer terug! Dit keer met een 3-delig festival voor alle leeftijden: het Kerkpleinfestival Wesepe (14 mei), Festival aan de IJssel Olst (15 mei) en ’t SPOC festival Wijhe (9, 10 en 11 juni).

“Deze festivals zijn bedoeld om inwoners van Olst-Wijhe na corona elkaar weer te kunnen laten ontmoeten,” vertelt projectleider Benno Hubner (ut Huus). “We willen mensen niet alleen prikkelen met sport, maar ook met kunst & cultuur en entertainment. Deze drie pijlers vullen elkaar heel goed aan als het gaat om fysiek en mentaal weer lekker in je vel zitten. Sport en bewegen biedt je een heerlijke fysieke uitlaatklep, door kunst & cultuur kan je weer inspiratie opdoen en middels entertainment weer samen van het leven genieten.”

Kai Rensen van Sport Olst en Arno Siemann Survival Club Wesepe hadden zelf al vergaande plannen om beweegactiviteiten in de openlucht te organiseren, alleen de organisatorische middelen waren nog niet rond. Ut Huus heeft hen daarin ondersteund. Op het middenterrein van ’t SPOC-park in Wijhe zijn nieuwe voorzieningen aangebracht. De heropening van dat middenterrein is vervolgens als kans aangegrepen om er een mooie festival drieluik van te maken.

Op zaterdag 14 mei is er van 10–15 uur een survival clinic voor volwassenen, georganiseerd door Survival Club Wesepe. Arno (bestuurslid): “Corona hakt(e) er flink in. Samen gezond bewegen en sporten was lastig. Graag willen we iedereen de mogelijkheid bieden om gratis kennis te maken met meerdere buitensporten.” Zo zullen er rondom de kerk in Wesepe meerdere hindernissen gebouwd worden die je kan uitproberen.

In datzelfde weekend organiseert Kai (Sport Olst) al diverse beweegactiviteiten bij het Calisthenicspark aan de IJssel in Olst (bij het pondje). Kai: “Het is de mooiste sportlocatie van Olst met spectaculaire hindernissen en uitdagende workouts.” En je kunt meer met deze locatie. Daarom organiseert Kai zelf o.a. wijnyoga op vrijdag en een obstacle run voor volwassenen op zaterdag. Samen met ut Huus is daar de gratis Kids Obstacle Run op de zondag bijgekomen van 10 tot 15 uur. Verder is er op zondag o.a. bamboestiek, kuieren langs de IJssel en een singlefeestje.

Tenslotte wordt van 9 t/m 11 juni gevierd dat het SPOC-park anders is ingericht. Zo is er onder meer een festival voor kinderen uit het basisonderwijs (en hun ouders), een jeugddisco, diverse demonstraties en een beachvolleybaltoernooi. Meer info volgt.

Dus, trek je soepele kleding en schoeisel aan, neem je partner, buur en/of vriend(in) mee en ontdek wat je in Olst-Wijhe kunt doen om elkaar te ontmoeten, te inspireren en weer van het leven te genieten.

Scroll to Top