Seven Lessons and Carols for Holy Week

Op Palmzondag 10 april voert het New Sion Choir twee keer een ‘Seven
Lessons and Carols for Holy Week’ uit in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Dit bezinningsmoment is geïnspireerd op de Anglicaanse kersttraditie ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ van het zingen van carols als antwoord op een lezing, maar nu bedoeld voor de Stille Week. Voor deze ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ volgen we het lijdensverhaal van Jezus in zeven delen door middel van lezingen en bijbehorende carols. De viering is een moment van bezinning met een sober karakter zonder samenzang en wordt uitgevoerd op de avond van
Palmzondag aan het begin van de Stille Week. De muziek is divers en komt uit verschillende stijlperiodes uit de muziekgeschiedenis. Werken van o.a. Byrd, Mawby, Lloyd-Webber en Haydn staan op het programma. De uitvoering van ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ is een primeur, zowel in Nederland als in de Anglicaanse traditie. De koorzang wordt verzorgd door het New Sion Choir onder leiding van dirigent Jan van Dijk. Het koor wordt begeleid door organist Adriaan Koops. De ‘Seven Lessons and Carols’ starten om 18:00 uur en 20:00 uur in Klooster Nieuw Sion aan de Vulikerweg 6 te Diepenveen. Om 17:30 uur en om 19:30 uur openen de deuren. Het parkeerterrein bevindt zich op circa vijf minuten lopen afstand van de kerkzaal. Toegang tot de viering is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de kosten. Vooraf kunt u zich aanmelden via www.newsionchoir.nl/agenda.

Scroll to Top