Protestantse Gemeente Wesepe online diensten

Protestantse Gemeente Wesepe online
Eindelijk was het dan zover; in navolging van vele andere kerken zijn ook de kerkdiensten vanuit onze mooie historische Nicolaaskerk op kerkdienstgemist.nl via internet te volgen. Velen hadden deze wens uitgesproken en na een lange periode van voorbereidingen is op zondag 10 oktober de eerste kerkdienst uitgezonden. Er is achter de schermen door een aantal mensen veel werk verzet. Dat eigen werk scheelt in de kosten en maakte het mogelijk om sneller de camera’s te kunnen plaatsen. Vele meters kabel zijn door vrijwilligers gelegd en netjes afgewerkt in kabelgoten. Begin oktober is de apparatuur geïnstalleerd door de firma Schaapsound, zijn de aanmeldingen afgerond en is er getest in de kerk.
Vanaf nu is het dus mogelijk om online de kerkdiensten te volgen; zowel rechtstreeks als op een later tijdstip. Dit kan op diverse manieren; op de computer, tablet of smartphone. Een ideale mogelijkheid om toch de diensten
te kunnen volgen voor hen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn. Ook voor
familie en kennissen in binnen en buitenland een mooie manier om toch
verbonden te zijn met onze kerk in Wesepe. Ook trouw- en uitvaartdiensten kunnen worden uitgezonden. Hierbij bestaat de mogelijkheid om voor een besloten uitzending te kiezen. Tevens is er nu een verplaatsbaar scherm in de kerk aanwezig waarop bijvoorbeeld presentaties, mededelingen, muziekfragmenten of foto’s getoond kunnen worden. Een hele mooie aanvulling om de diensten een
heel speciaal karakter te kunnen geven. Vooral voor uitvaartdiensten was dit een veelgevraagde wens die nu vervuld kan worden. Uiteraard houden wij ons tijdens de opnames aan de privacy regels zoals opgesteld in de AVG.
U kunt ons vinden via de zoekfunctie van kerkdienstgemist: Ga naar de website: www.kerkdienstgemist.nl en vul in het balkje ‘zoek kerk’ Wesepe in.
We hopen dat deze nieuwe mogelijkheid zowel nu als later een mooie gelegenheid biedt om de diensten digitaal bij te wonen. Al is live in de kerk
aanwezig zijn en meezingen natuurlijk ook heel erg mooi. Wilt U meer informatie of heeft U interesse om ons te helpen bij de camerabediening en/of met de presentaties neemt U dan contact met ons op. Dick Stegeman Protestantse Gemeente Wesepe d.a.stegeman@hccnet.nl Telefoon: 06-83657770
Bezoekt U ook eens onze website voor meer informatie over de PG Wesepe:
https://wesepe.protestantsekerk.net

Scroll to Top