Deze week: wandel driedaagse Labor

JUBILEUM EDITIE WANDEL DRIEDAAGSE LABOR

Wesepe. Plattelandsvereniging Labor Wesepe-Averlo organiseert voor de vijfentwintigste keer de  wandel driedaagse en wel op 4, 5 en 6 augustus. Dit alles met inachtneming van de geldende coronaregels. Aanvankelijk zou vorig jaar het 25 jarig jubileum al worden gevierd, maar de corona gooide roet in het eten. Het evenement ging wel door, maar op aangepaste wijze. De deelnemers konden de hele week afzonderlijk, of met familie lopen via het downloaden van de route via de site van Wesepe.nl.

Dit jaar, nu er versoepelingen zijn in het coronabeleid, gaat de 3 daagse traditioneel van start, met inachtneming van de anderhalve meter afstand houden. De start vindt plaats tussen 18.30 en 19.00 uur op verschillende locaties. Jong en oud, allen zijn van harte welkom. De wandelcommissie is er wederom in geslaagd om prachtige routes uit te zetten. Onderweg is voor iedere deelnemer een appel en is er drinken.

Op woensdag 4 augustus gaat de wandel driedaagse van start bij “Het Wapen van Wesepe” aan de Ds. E. Kreikenlaan 8 te Wesepe. Donderdag 5 augustus wordt er gestart bij het “Landbouw miniaturen museum Frieswijk-Averlo” van de Fam. Venneman gelegen aan de Frieswijkerweg 7, Schalkhaar. Tot slot wordt op vrijdag 6 augustus weer gestart bij “Het Wapen van Wesepe”. Op woensdag leidt ons de wandeltocht rond de voetbalvelden van SC Wesepe en de prachtige bospaden van Boxbergen en omgeving. Donderdag wordt er gelopen over de mooie wandelpaden in Frieswijk en Averlo. Tevens is er de mogelijkheid om trekker miniaturen te bewonderen in het museum bij de Fam. Venneman. Op de slotavond wordt er gelopen over de Weseper Enk en wordt de tocht vervolgd richting Heeten-Averlo. Na afloop van elke tocht kan men bijkomen van de tocht, want bij elke finishplaats is de mogelijkheid om na te zitten onder genot van een koel glaasje drinken.

De lopers van de 10 km vertrekken op de vrijdagavond als eerste en wel om 18.30 uur en de 5 km om 19.00 uur. De wandel driedaagse wordt afgesloten bij “Het Wapen van Wesepe”, natuurlijk ook hier met inachtneming van de coronaregels. Voor alle deelnemers is er een ijsje, een medaille en ….. Bovendien is er voor de jeugd, omdat het een jubileum wandeltocht betreft, een leuke extra verrassing ! De kosten bedragen slechts € 4  per persoon voor 3 avonden. Komt allen, jong en oud op 4, 5 en 6 augustus op deze Labor wandel driedaagse en raak de overtollige coronakilo’s kwijt.

Scroll to Top