Klooster Nieuw Sion opent koffieschenkerij

Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen heeft in het pinksterweekend een koffieschenkerij geopend, in de voormalige buitenkapel van het kloostercomplex. Bezoekers kunnen daar onder meer terecht voor koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en een kloosterlunch. Naast de kapel, in de binnentuin van het klooster, is een fluisterterras ingericht waar bezoekers kunnen genieten van de rust van het klooster. De opening van de schenkerij past bij een lang gekoesterde wens van het klooster om een warmer welkom te bieden aan gasten en mensen die even komen aanwaaien bij Nieuw Sion, zoals wandelaars op het naastgelegen landgoed De Kranenkamp. “Als je hier nu aankomt sta je regelmatig voor een dichte poort en moet je je melden met de bel” vertellen kloosterdirecteuren Marten IJmker en Peter Dullaert. “Onze koffieschenkerij gaat daar verandering in brengen.” De schenkerij doet tevens dienst als ontvangstlocatie voor gasten die op het klooster verblijven, zoals bezoekers van het gastenhuis, de kloostercamping en groepen die zalen huren.
Concept
De koffieschenkerij richt zich met haar menukaart op eerlijke, biologische en
lokale gerechten. Liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen moestuin
van het klooster, in de geest van de monniken van Abdij Sion, die het land
rondom de abdij bewerkten en leefden van de opbrengst ervan.
Openstelling getijdengebeden
Naast de opening van de koffieschenkerij biedt Nieuw Sion sinds Pinksteren
de mogelijkheid aan om meerdere keren per dag een getijdengebed bij te
wonen: om 08:00 uur, 12:00 uur en 18:00 uur. Voorheen konden alleen
bewoners van Nieuw Sion en gasten van het gastenhuis de gebedsmoment
bijwonen; vanaf Pinksteren zijn alle bezoekers welkom.
Kijk voor informatie en reserveren op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.

Scroll to Top