Weer bedrijvigheid op Raalterweg 50

Weer bedrijvigheid op Raalterweg 50 (voormalig pand Meko) Na twee jaar te hebben leeggestaan is sinds augustus van dit jaar het bedrijfspand aan de Raalterweg nr. 50 weer in bedrijf genomen. Het pand is in gebruik genomen door 4 initiatiefnemers te weten: Cor Tielbeke, Ronald Mijnen, Jacco Bijkerk en Gerard Ubert. Deze heren hebben ambitieuze plannen op het gebied van o.a. logistiek,
op- en overslag, verpakking, groene energie, verhuur en innovatie. In verband met de lange periode van leegstand is het pand afgesloten van gas en elektra. Bij de aanvraag van een nieuwe aansluiting, bleek dat dit 40 weken (!) zou gaan duren. Hier kon natuurlijk niet op worden gewacht. Daarom staat er zolang een (geluidsarm) aggregaat van het formaat tuinhuisje op het terrein, om toch maar in de broodnodige energie te kunnen voorzien. Kacheltjes verwarmen de kantoren voorlopig… De plannen van de initiatiefnemers zijn met name gericht op vergroening’. Veel bedrijven zijn op zoek naar verschillende manieren om groen te worden. Logistiek speelt een centrale rol in de wereldwijde economie en daarom is het van groot belang dat organisaties aandacht besteden aan duurzame logistiek. In transport gaat het dan vaak over groene logistiek. Deze ondernemers geloven dat samenwerking de sleutel is tot vergroening en lagere kosten. Zowel in horizontale samenwerking tussen gelijksoortige bedrijven als in verticale samenwerking in de sector kan veel verbeterd worden qua kosten, kwaliteit en duurzaamheid. Hierin zijn al flinke stappen gemaakt en worden eigen bedrijfsonderdelen reeds getransformeerd.

Deze vier vrolijke initiatiefnemers zorgen voor reuring aan Raalterweg 50.
Cor Tielbeke, Gerard Ubert, Jacco Bijkerk en Ronald Mijnen.
Voorbeelden zijn te noemen:
Verpakken:
Een innovatieve verpakkingslijn waar de doos wordt afgestemd op het product wat er in gaat. Dit zal kunnen leiden tot wel 50% afname van het volume, hetgeen vervoersbewegingen significant zal kunnen verminderen. Dit is pas wat je noemt ‘out of the box’ denken.
Energie:
De onderneming is voornemens om op de locatie een aantal zonnepanelen te
installeren. We kunnen dan off-grid werken. Voor de groene energie zijn er eigen specialisten aan boord. We kijken kritisch naar onszelf en doen dat ook richting onze samenwerkingspartners. Op deze manier kunnen we ook de mogelijkheden bij onze klanten bekijken. Voor het vervoeren van deze producten, welke in Wesepe worden opgeslagen en verpakt, komt het volgende onderdeel om de hoek kijken:

Logistiek Group Holland:
Elektrische bedrijfsbusjes voor regionaal en landelijk vervoer en vrachtwagens op waterstof voor Europees vervoer. De schatting is dat de gezamenlijke activiteiten op termijn een werkgelegenheid met zich mee zullen brengen van zo’n 75 tot 100
arbeidsplaatsen.

Waarom is het pand gehuurd en niet gekocht?
Het is de bedoeling om het pand aan te kopen, maar dat eerst zal worden
bekeken of genoeg huurders zich aanmelden om de investering rendabel te
maken. Vooralsnog ziet dat er goed uit, er hebben zich al verschillende bedrijven gemeld. Van ondernemers, welke slechts een klein kantoor, hal of buitenterrein nodig hebben tot aan bedrijven, welke diverse grotere oppervlakten in gebruik nemen. Ook de vraag naar ruimte voor particuliere stalling van caravans en campers is nogal verrassend. Door de vele aanmeldingen en recente ontwikkelingen hebben we onze nieuwe plannen inmiddels kenbaar gemaakt bij de gemeente. We hopen op korte termijn te kunnen starten met het vooroverleg. Uitbreiden op deze locatie is onze doelstelling. Duidelijk is wel dat de onderneming wordt aangedreven door zeer gepassioneerde mensen, welke openstaan voor nieuwe ideeën. Innovatief, duurzaam, creëren van werkgelegenheid, samenwerken, maatschappelijk verantwoord, dat is wat ze met deze onderneming willen uitstralen.

OPEN DAG
Zodra corona het toelaat opent het bedrijf haar deuren voor iedere
geïnteresseerde die een bezoekje wil brengen aan Raalterweg 50.
We willen op 12 december 2020 een open dag organiseren.
We willen laten zien wat we doen en de buurtbewoners informeren over de
plannen. Uiteraard zal er voor een hapje en een drankje worden gezorgd.
Dit zal tevens een mooie gelegenheid worden om alle vragen te stellen die er
zoal leven en het bedrijf beter te leren kennen.
LET OP:
De open dag kan alleen doorgaan indien de coronaregels dit toelaten.
Kijk voor de laatste ontwikkelingen op de website www.wesepe.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll to Top