Survivalrun zondag 29 maart

Zoals inmiddels bij de meeste lezers wel bekend zal zijn, wordt op zondag 29 maart de survivalrun Wesepe weer gehouden. Na afwezigheid van een jaar pakken we de draad (of het touw) weer op.
Er zijn een paar zaken anders dan voorgaande jaren. De belangrijkste daarvan zijn dat we starten vanaf sportpark De Muggert en daarmee dus ook een nieuw parcours hebben! De aanleiding is dat het trainingsbos van de survivalgroep Wesepe naast sportpark De Muggert ligt. De combinatie van de mogelijkheden om hindernissen uit het trainingsbos te gebruiken voor de run, om gebruik te mogen maken van de faciliteiten van sportclub Wesepe en vooral het wederzijdse enthousiasme vanuit de sportclub en de survivalgroep; die optelsom maakte het besluit om de survivalrun ‘te vernieuwen’ makkelijker. Inmiddels hangt het aankondigingsdoek weer langs de Raalterweg en zijn de eerste balken al in de bomen gehangen. Het parcours (van 5 en 10 km) gaat vanaf De Muggert richting de Wildbaan en de natuurcamping. We zijn erg blij met de mogelijkheid die Stichting IJssellandschap ons hiertoe biedt, evenals met de steun van omwonenden en landeigenaren. De Boxbergerweg zal op de dag van de run vanaf 9:00 uur tot ca. 17:00 uur zijn afgesloten (het stuk tussen de afslag Mengerweg en de Rozenvoorderdijk, omrijden is dus mogelijk). Het nieuwe parcours telt ca. 30 hindernissen (de deelnemers van de 10 km krijgen er dus 60 voor hun kiezen). De start en finish is op de parkeerplaats van sportpark De Muggert, waar we samen met de sportclub Wesepe een gezellige plaats van maken. Gezien de vernieuwing hebben we als bestuur de ambitie om maximaal 1.000 deelnemers aan de run te laten meedoen. We zitten nu op bijna 650 deelnemers, al een mooi aantal! Net als andere jaren komen ze uit het hele land, met de nadruk op de Sallandse regio. De opbouw van het parcours is weer begonnen. Om de run goed te laten verlopen zijn vrijwilligers onmisbaar. Daarom zijn we al druk bezig om vrienden en kennissen te benaderen om mee te helpen. Wellicht zijn enkele lezers ook al benaderd. Mochten lezers nog niet benaderd zijn en wél zin en tijd hebben om mee te helpen, dan kan men contact opnemen via info@survivalwesepe.nl

Scroll to Top