Aandacht voor het leven in de laatste levensfase.

“Aandacht voor het leven in de laatste levensfase” Dit is het uitgangspunt van Stichting De Cirkel. De organisatie voor warme en persoonlijke zorg in de laatste levensfase bij mensen thuis in Midden-Salland of in het hospice in Raalte. De Cirkel komt graag in contact met mensen die een terminaal zieke en de mantelzorgers thuis willen ondersteunen. Iedereen, mannen en vrouwen, die 10 tot 15 nachten per jaar inzetbaar en gemotiveerd zijn om de wens van het thuis sterven mogelijk te maken, nodigen we uit te reageren. Ook ondersteuning overdag behoort tot de mogelijkheid. Dat het om zinvol vrijwilligerswerk gaat, behoeft geen uitleg. Wel zijn enige levenservaring en inlevingsvermogen belangrijk. Bovendien sta je stevig in de schoenen en heb je een auto ter beschikking om de zorg ‘ergens’ in de regio Midden- Salland te kunnen verlenen. Een reiskostenvergoeding staat daartegenover. Er zijn regelmatig contactmomenten en themabijeenkomsten waaraan je als vrijwilliger kunt deelnemen. Ook biedt De Cirkel aan om een basiscursus Vrijwillige Palliatieve en Terminale zorg (VPTZ) te volgen. Een zorgachtergrond is niet persé noodzakelijk. Bij De Cirkel zijn de coördinatoren Riek Martens en Paulien Kappert en de collega-vrijwilligers heel erg blij met een reactie. Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk in het hospice dan is een reactie ook zeer welkom. Bel: 06-20134461 of 06-27408072 Mail: info@decirkelraalte.nl Website: www.decirkelraalte.nl

Scroll to Top