Themadag (voorheen Boerinnendag) 14 november

Themadag (voorheen Boerinnendag) 2019 Een dag voor zowel de consument als de producent. Deze dag wordt gehouden op donderdag 14 november in Zalencentrum “Het Bonte Paard”, Deventerweg 87, 7451 MC Holten (tel. 0548-361202). De zaal is open vanaf 9:30 uur. Het programma begint om 10:00 uur. Deze dag heeft de titel: Als het bedrijf HET overkomt. De Agrarische Commissie heeft de volgende sprekers uitgenodigd: • Jan Bronninkreef uit Holten, melkveehouder en winnaar van Expeditie Robinson 2018. Jan vertelt over zijn ervaringen tijdens de vijf weken dat hij op met Expeditie Robinson op de Filippijnen was. • Ineke Bronninkreef uit Holten, melkveehouder en vrouw van Jan. Ineke moest wel even slikken toen ze hoorde dat Jan echt mee mocht doen aan Expeditie Robinson. Zou ze dat kunnen? Maar ze gunde het Jan zo. Ze zag het als haar eigen Expeditie Boerderij. • Gerda Briene uit Wierden, pluimveehoudster. Gerda runt samen met haar man Johan een boerderij, waar ze scharrelkippen en biologische kippen houden. De fipronilcrisis die hen in 2017 trof, had een grote impact op het gezin. Deze crisis is zo bizar, dat niemand dit ooit had kunnen bedenken. Ze heeft er een boek over geschreven en ze vertelt over de invloed van deze crisis op hun gezinsbedrijf. Hoe beleef en overleef je zo’n voedselcrisis? • Louwe de Boer van Ekofish Group uit Urk. De wereld van Ekofish Group is een wereld van verse kwaliteitsvis, die met respect voor het milieu gevangen wordt en kort na de vangst bij ons op het bord ligt. Men zoekt voortdurend naar duurzame visserijtechnieken die goed zijn voor mens en milieu. Daarnaast komen de gevolgen voor de visserij van de op handen zijnde Brexit aan de orde, evenals het verbod op de pulsvisserij. De kosten zijn € 28,00 voor leden en € 33,00 voor niet-leden. Op de afdelingsavond van woensdag 9 oktober gaat de opgave-lijst rond of telefonisch voor 30 oktober bij Anita Middeldorp 06-51873560, email: anitamiddeldorp@hotmail.com

Scroll to Top