Ontmoeten in Eigen Dorp in Wesepe

Laatste nieuws In de vorige dorpskrant kon u het eerste bericht lezen over het plan te starten met Ontmoeten in Eigen Dorp in Wesepe. We hadden gehoopt dat we u nu zouden kunnen berichten dat het daadwerkelijk gaat starten. Dat is nog niet helemaal waar. De begroting ligt bij de gemeente en we hebben een gesprek aangevraagd met de betrokken wethouder. Het is nog zomerreces, dus we moeten nog even geduld hebben. Ondertussen werken we de plannen wel verder uit. De keuze van de locatie, Het Wapen van Wesepe, is erg belangrijk. Dit biedt de beste opties voor samenwerking met de andere (ouderen)organisaties en maakt samenwerking met het Inloopcafé mogelijk. We zijn inmiddels in gesprek met de organisatoren van het Inloopcafé en maken afspraken over hoe de samenwerking eruit gaat zien. Open avond In september komt er een open avond en kunt u een kijkje komen nemen bij Het Wapen van Wesepe. Tijdens deze avond laten we zien wat we met Ontmoeten in Eigen Dorp bedoelen en leggen we uit waarom het zo belangrijk is om dit onze ouderen aan te bieden. Inmiddels zijn er ook in onze regio voorbeelden van het positieve effect op het welzijn van de oudere inwoners wanneer deelgenomen wordt aan de geboden activiteiten. De regelmaat van eenmaal per week is daarbij belangrijk. En natuurlijk in het eigen dorp blijven, er zelf naartoe kunnen lopen, fietsen of met de scootmobiel. Nadere informatie over dag en tijd van de open avond volgt nog. Start Vooralsnog houden we de planning aan dat we in de eerste week van oktober gaan starten. Er hebben zich al vrijwilligers gemeld en ook de eerste deelnemers zijn in beeld. Het zou jammer zijn als we te lang wachten. Wel onder voorbehoud, omdat het overleg over de begroting met de wethouder nog moet plaatsvinden. 17 Aanmelding Inmiddels hebben zich al een paar vrijwilligers spontaan gemeld, geweldig! Als u ook mee wilt helpen, dat hoeft niet elke week, dan bent u ook van harte welkom! U wordt dan vrijwilliger van ZGR. Dit heeft als voordeel dat u verzekerd bent en kunt deelnemen aan vrijwilligersbijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden om vrijwilligers goed te informeren over de inhoud van het werken als vrijwilliger in de zorg. Tijdens de open avond is ook over het vrijwilligerswerk meer informatie aanwezig. Als u denkt: dit is iets voor mij om aan deel te nemen, of voor uw ouders, kunt u zich al aanmelden. Dat mag natuurlijk ook tijdens de open avond. Binnenkort informeren we de huisarts en de thuiszorgorganisaties over deze ontmoetingsmogelijkheid, zodat u ook met hen kunt overleggen. Nieuwsgierig geworden over Ontmoeten in Eigen Dorp? Dan kunt u bellen met: Jenny Timmer Arends, ZGR (06-51185645) of Jacky van Tartwijk (0631768816)

Scroll to Top