EHBO

Weet jij wat je moet doen? Als je kind van de sinasprilletjes gesnoeptheeft? Hete thee over zich heen krijgt? Een kraaltje in haar neus gestopt heeft? De jaarlijkse herhalingsles van de EHBO zit er alweer op. Een leerzame en gezellige dag. Alles weer even doornemen en evalueren. Samen met onze nieuwe instructeur hebben we ongeval situaties gespeeld en besproken. Elk jaar leren we weer iets nieuws en natuurlijk ook de Oh ja-momenten. De EHBO-vereniging bestaat sinds 18 december 1973 en wij willen onze vereniging graag voort laten bestaan. Echter … het ledenaantal is nog slechts 12. Wij zijn dus op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen van alle leeftijden die ons willen ondersteunen.

Wat doet de EHBO-vereniging? Wij verlenen EHBO bij evenementen in het dorp, zoals de Zomerfeesten, Sixesday etc. Vanuit de gemeente wordt EHBO verplicht gesteld bij alle evenementen. Als vereniging proberen wij tegen een kostendekkend tarief een of meerdere EHBO-posten te bemannen. Is er geen EHBO aanwezig dan kan het zijn dat het evenement niet door kan gaan of dat een externe organisatie ingehuurd moet worden. En dat is vaak erg duur! Wij willen de verenigingen van Wesepe graag helpen met hun evenementen maar krijgen dat niet altijd voor elkaar door gebrek aan EHBO-ers. Dat vinden we erg jammer! Heb jij altijd EHBO willen leren maar het kwam er niet van? Of wil je eigenlijk meer weten dan alleen een pleister plakken? Misschien is het tijd voor een EHBO-cursus.

Wat houdt een EHBO-cursus in? Tijdens de EHBO-cursus komen veel onderwerpen aan de orde zoals kleine verwondingen (huis-tuin- en keukenongevallen), brandwonden, vergiftiging, verbandleer, reanimatie en AED, kinder-EHBO etc. Je leert wat je moet doen, wat je zelf kunt doen en wanneer je deskundige hulp nodig hebt. Wij zouden het fantastisch vinden als jullie ons willen helpen!!

Ben jij geïnteresseerd? Neem dan contact op met Karin Senden, tel. 532374 of 06-30883086.

Scroll to Top