Aanpak hondenpoep in Wesepe

Of je nu hondenbezitter bent of niet, er is niets vervelender dan hondenpoep. Niemand wil hinder ondervinden van hondenpoep. Het is daarom belangrijk dat je hondenpoep opruimt. Op die manier profiteert iedereen van een (schone) leefomgeving . Als hondenbezitter kan je hondenpoep (in een zakje) deponeren in een afvalbak, thuis in uw grijze container en (zonder zakje) in uw groene container. Veel hondenbezitters maken hier gebruik van en dat is prettig voor iedereen.

Hoe zit het ook alweer (aldus gemeente Olst-Wijhe)?

  • Binnen de bebouwde kom geldt een opruim- en aanlijnplicht. Zo is uw hond altijd dicht bij u in de buurt. Dat geeft niet alleen omstanders een veilig gevoel, maar u weet ook waar uw hond zijn/haar behoefte heeft gedaan. Zo kunt u het gemakkelijk opruimen. 
  • De aanwezigheid van een opruimmiddel is nodig en dus ook verplicht. Je bent verplicht om bij controle een opruimmiddel bij je te dragen tijdens het wandelen met de hond.
  • Buiten de bebouwde kom mag de hond loslopen en er geldt geen opruimplicht. Houd daarbij wel rekening met erven en weilanden, want dat is eigen terrein.
  • We willen een schone en veilige speelomgeving bieden aan kinderen, daarom zijn honden niet toegestaan op speelplekken.
  • In de gebieden van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat moeten de viervoeters aangelijnd zijn, tenzij anders staat vermeld op de borden bij de wandelpaden.

Er loopt in 2019 en 2020 een actieplan aanpak overlast hondenpoep. Zorg dus dat je voorbereid de straat op gaat. Geen zakje bij je dragen voor verwijderen van hondenpoep kost je € 95.00. Afval in de openbare ruimte achterlaten kost je maar liefst € 380.00

‘Hondenpoep overlast is mensenwerk’

Wat kunt u doen als u overlast ervaart?

Spreek de betreffende persoon aan op het gedrag en doe dit op een manier zoals je dit zelf ook prettig vindt. Als het aanspreken niet helpt, dan kan je een melding doen via de meldingen- en klachtenknop op de website ( klik hier ) of contact opnemen met ons klantcontactcentrum zodat wij een controle door de toezichthouders kunnen inplannen.

Opruimmiddel

Iedereen kan overigens nog steeds een opruimmiddel ophalen bij de publieksbalies van Olst-Wijhe tijdens de openingstijden. Dit is ook mogelijk als je al eens eerder een opruimmiddel hebt opgehaald. Voor dit aanbod geldt wel: 1 opruimmiddel per klant en zo lang de voorraad strekt.

Scroll to Top