Wesepe: Ondernemen op een toplocatie

Waarom zou je je bedrijf willen vestigen in Wesepe? De gemeente Olst-Wijhe vroeg het drie ondernemers die zich vestigden op het gemeentelijk bedrijventerrein: Koetsier Installatietechniek, Autobedrijf Erik Struik en Wessels Wonen en Slapen.

LIGGING

“Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: de ligging aan de N348 is geweldig”, vinden de heren. “Qua zichtbaarheid en bereikbaarheid is Wesepe top”, zegt Erik Struik. “Er rijdt hier veel verkeer langs, je bent zo in Deventer of Zwolle en daarmee op de snelweg en er stopt een bus voor de deur. In combinatie met de lagere grondprijzen dan in de stad is Wesepe een ideale uitvalsbasis. Een bord bij de entree van het dorp met een verwijzing naar de bedrijven op het terrein zou het voor ons af maken.” Erik nam het bedrijf enkele jaren geleden over van Voskes.

BEDRIJVENTERREIN

Mark Oosterwijk van Koetsier nam ook het bedrijf over. Door de groei die het bedrijf doormaakte, koos hij voor een locatie op het bedrijventerrein. Ronald Wessels besloot zijn bedrijf op de Eikelhof te verhuizen naar Wesepe. Ronald: “Ik heb hier nu een prachtpand, ben goed zichtbaar vanaf de weg en we hebben een groter assortiment.” Mark: “Toen wij hier wilden bouwen, bleek de gemeente heel flexibel en dacht echt met ons mee. Qua bouwmogelijkheden kan er veel. Ook als er nu ergens een probleem is, is de gemeente heel welwillend om dit op te lossen.” Ronald beaamt dit. Geen van drieën komt oorspronkelijk uit Wesepe. Toch was dit geen belemmering om hier te ondernemen. Erik: “Het is een goede plek. Met de komst van glasvezel wordt het ondernemen hier nog aangenamer.”

BIJEENKOMST

Ben je ondernemer of heb je plannen om jouw eigen onderneming te starten? Denk dan eens aan een kavel in het groene Olst-Wijhe! De gemeente Olst-Wijhe geeft je graag meer informatie over de kavels in Wesepe én Olst tijdens een vrijdagmiddagborrel op 15 juni bij Koetsier Installatietechniek, Korenmolen 5 in Wesepe. Je kunt ook in gesprek met de ondernemers die al op het terrein ondernemen. Bronsvoord Makelaars is aanwezig om je informatie te geven over de kavels op Het Koeland. Je bent tussen 16.30 en 19.00 uur van harte welkom voor een glas fris of bier en een vers gebakken hamburger.

 

Scroll to Top