Nieuw inzamelpunt doppen!!!

 

Op zaterdag 12 mei staat Willem Groot Zwaaftink uit Heeten met zijn geleidehond June  bij VMB Dier, Tuin en Ruitersport te Wesepe. Zij zijn ambassadeurs van KNGF Geleidehonden, er is vanaf 9.30 t/m 16.00 uur gelegenheid om kennis te maken en vragen te stellen. Vanaf die dag  worden  daar schone en harde plastic doppen voor KNGF Geleidehonden ingezameld. Je kunt de doppen weggooien maar ook verzamelen voor een goed opgeleide geleidehond.

In Nederland streeft men er naar  om iedereen zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven, daar kan een geleidehond mooi een steentje aan bijdragen.  De doppen worden naar het depot te Aalten gebracht. Binnenkort wordt de elfde grote container vanuit Aalten weggebracht om verwerkt te worden zodat het geld oplevert voor KNGF Geleidehonden. In elke container zit gemiddeld 5.500 kilo, vier containers zijn voldoende voor de basisopleiding ( de eerste 14 maanden ) van één geleidehond.

Als ambassadeur van KNGF Geleidehonden en ervaringsdeskundige kan ik u mededelen: “wanneer je geleidehond niet meer haar werk kan doen en je weer op je stokkie bent aangewezen, dan voel je je weer blind”. Wij zijn super blij met de mensen die deze actie spontaan en vrijwillig ondersteunen.

Voor meer informatie verwijs ik u door naar de website: www.geleidehond.nl

Scroll to Top