Survivalrun Wesepe 1998

De eerste survivalrun in Wesepe vond plaats op 29-03-1998. John Wiggerman van de survivalgroep Wesepe organiseerde samen met de Zomerfeesten, Labor en Sportclub Wesepe en een groot aantal vrijwilligers de eerste run. Het parcours telde zo’n twintig hindernissen en was 4,5 km lang. Voor de wedstrijd hadden ruim 200 sportievelingen zich ingeschreven. Op de dag zelf konden belangstellenden zich nog inschrijven. Het evenement bleek een schot in de roos en zou uitgroeien tot het grootste sportevenement van de gemeente Olst/Wijhe. Helaas stopt de survivalrun Wesepe na 20 jaar, met een run waarbij zo’n 2500 deelnemers aan de start zullen staan.


Het eerste startschot (1999) door toenmalig wethouder Mevr. A. Otterlo met John Wiggerman.

Touwzwaaien over de wetering.

Scroll to Top