Programma Salland College Café

Salland College Café: een inspirerende bijeenkomst voor, door en over jongeren

Het Salland College Café is een inspirerende bijeenkomst voor, door en over jongeren, scholieren, studenten, ondernemers en onderwijsinstellingen in Salland. Èn voor iedereen die belangstelling heeft voor wat Sallandse jongeren bezighoudt.

Met het College Café willen we het netwerk in Salland versterken en kennis met elkaar delen. Zo bevorderen we de innovatie in Salland en op de Sallandse arbeidsmarkt.

Workshop

Op 13 april vanaf 14 uur kun je meedoen aan een workshop ‘Minecraft’. Leerlingen van De Capellenborg ontwierpen door te gamen een veilige fietsroute naar school. In een ‘digidemo’ in de pc-ruimte demonstreren zij hoe ze te werk gaan. Leer het zelf, door te doen!

Salland College Café

Aansluitend is het Salland College Café met inspirerende pitches:Initiatiefnemer en oud raadslid Ralph Kronieger vertelt samen met de leerlingen van De Capellenborg over het ontwerpen van een veilig fietspad met Minecraft.

Marco Simons en Guus Kolkman, studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein, pitchen over een onderzoek naar de leefbaarheid op het platteland van Salland. Zij vertellen wat ze al hebben opgehaald, maar zijn evengoed benieuwd naar jouw reactie!

Jeroen Schuurman, student Saxion Hogeschool, neemt je mee in de Trendanalyse naar rood-voor-rood. én van de onderzochte trends is aandacht voor leefbaarheid in het buitengebied.

Yvette Stemerding, initiatiefnemer van de Salland Academy, vertelt over dit initiatief van Rabobank Salland. Organisaties, opleiders en medewerkers worden met elkaar in verbinding door middel van opleiding, training en coaching vanuit Sallandse bedrijven. Na afloop praat je over één van de pitches door met de sprekers.

Aanmelden

Aanmelden voor 9 april via krachtvansalland@raalte.nl. Vermeld ‘opgave Salland Café’.  Geef ook aan of je meedoet aan de workshop van 14.00 uur.

Programma Salland College Café

Locatie: De Capellenborg, De Lange Slagen 29a, Wijhe

14.00 uur         Workshop Minecraft in de pc-ruimte

15.00 uur         Ontvangst Salland College Café met koffie en thee

15.15 uur         Inspirerende pitches:

  • Ontwerp veilig fietspad met Minecraft
  • Onderzoek leefbaarheid op het platteland van Salland
  • Trendanalyse naar rood-voor-rood
  • Salland Academy

16.30 uur         Workshops: kies één van de pitches en praat hierover door met de sprekers.

17.15 uur         Netwerken met een drankje en een hapje

18.00 uur         Sluiting

Scroll to Top