Buurtbus Salland zoekt twee nieuwe coördinatoren

Houdt u van mensen? Autorijden geen bezwaar? Vindt u het belangrijk dat het landelijk gebied ook bereikbaar blijft? Heeft u wat vrije tijd over? En vindt u het leuk om iets te organiseren? Dan is de functie van coördinator bij Buurtbus Salland misschien iets voor u.

Buurtbus Salland gaat per 10 december rijden met twee nieuwe buslijnen, te weten Olst-Raalte en Heeten-Deventer. Naast de vele chauffeurs die zich hiervoor al hebben aangemeld hebben zich ook al twee coördinatoren gemeld. Helaas is dit niet genoeg en zijn wij op zoek naar twee mensen die het team van coördinatoren willen versterken.

Wat doet een coördinator?
De coördinator bij Buurtbus Salland is het dagelijkse aanspreekpunt. Bij plotselinge ziekte bijvoorbeeld, een wegomlegging, teveel mensen bij een halte, andere ongeregeldheden, etc. Hiervoor wordt een snelle oplossing gezocht. Dit gaat veelal in samenwerking met Syntus en met de andere coördinatoren of een chauffeur, maar soms moet een coördinator ook zelf even snel een knoop doorhakken of informatie doorgeven aan de chauffeurs, etc.

Een coördinator is enkele dagen in de week telefonisch bereikbaar. Hoe groter het team, hoe minder dagen per week. Omdat we het belang inzien van goede coördinatoren betalen wij een vrijwilligers onkostenvergoeding van € 500,- per jaar.
Het werk is afwisselend, er wordt gewerkt in een team met ander coördinatoren en met behulp van een deskundig bestuur.

De bus kan alleen gaan rijden wanneer zich mensen melden als vrijwilliger

Wat is een bus zonder coördinatoren? Met alleen chauffeurs komen we er niet, alhoewel we ontzettend blij zijn dat velen zich hiervoor al hebben opgegeven. Echter de aansturing is ook van groot belang.
Meldt u daarom nu al aan als coördinator van de nieuwe Buurtbus. Of bel eens voor een vrijblijvend gesprek. Hoe meer coördinatoren zich melden, hoe kleiner het beroep is dat we op hen doen.

Interesse?
Bel of mail met Buurtbus Salland. Dat kan ook voor een vrijblijvend gesprek. Wanneer er meerdere coördinatoren zich hebben gemeld gaan we met het team voor het eerst bij elkaar komen.
Ook kunt u zich aanmelden via: Karin Köster: info@indeweer.nl of bel: 06 3657855

Scroll to Top