Koebrapad en 30-km zone in het buitengebied

Een koebrapad is natuurlijk niets, maar trekt mogelijk wel uw aandacht. Zelf werd ik getriggerd door een vergunningaanvraag in onze buurgemeente, laten we zeggen  het buitengebied van Wesepe. Gemeente Deventer, in dit geval Schalkhaar.

Melkveehouder Berends moderniseert maar wil zijn koeien buiten laten grazen. Het is de bedoeling dat de koeien door een melkrobot gemolken worden en dat moet op ieder moment van de dag kunnen. Als de koeien buiten lopen, moeten ze dus zo de stal in kunnen lopen. Dan is het lastig als daar een openbare weg tussen zit.

Maar daar hebben ze wat op bedacht, namelijk een koeienoversteekplaats. De koeien steken zelf over, krijgen ten alle tijde voorrang en om het veilig te laten gebeuren, mag het verkeer niet harder dan 30 km per uur. Hardstikke leuk toch?

De vergunningaanvraag kunt u hier vinden.

 

 

Scroll to Top