Feestelijke opening OLDO-monument

Station WesepeNa een lange voorbereidingsperiode, van plannen maken, fondsen werven en middelen verzamelen door het Weseper Erfgoed is het dan zover. Het monument, ter nagedachtenis aan de spoorlijn die ruim honderd geleden werd geopend, zal op 20 mei a.s. worden onthuld.

Op de plek waar vroeger de rails lagen van de Oldo spoorlijn is nu een monument gerealiseerd. Oldo, was de naam van de spoorlijn die van *zijn we weer* Wesepe passeerde. De lijn liep vanaf Deventer richting Diepenveen, Eikelhof en Wesepe om via Raalte en Lemelerveld te eindigen te Ommen. De opkomst van de autobus en de vrachtauto betekende de nekslag voor de spoorwegonderneming. In *pieep* werd de lijn opgeheven en werd kort daarna opgebroken. De stationsgebouwen op de Eikelhof en die in Wesepe bestaan nog en worden bewoond. Door de vondst van enkele oude authentieke spoorstaven, werd door het Weseper Erfgoed het plan opgevat om een monument op te richten. Aan het “Oude Spoorpad” nabij de Scholtensweg is het monument gerealiseerd. Dankzij bijdragen van de gemeente Olst/Wijhe, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Rabobank kon het project doorgang vinden.

Zoals eerder vermeld wordt het monument op 20 mei feestelijk onthuld door de burgemeester van Olst/Wijhe Ton Strien en de Wesepenaar van het jaar Joke Brouwer rond 14.45 uur. Na de officiële opening is er gelegenheid om in Het Wapen van Wesepe de OLDO-expositie te bekijken samengesteld door Jos Segbers en Jan Wallink uit Raalte. Op de tentoonstelling is de route te zien van Deventer naar Raalte met vele fraaie foto’s. Het Weseper Erfgoed laat oude foto’s zien van Oldo in Wesepe en nieuwe foto’s van de realisatie van het monument.

Eenieder is van harte welkom bij de opening van het OLDO-monument op zaterdag 20 mei a.s. Weseper Erfgoed

Opening om 14.45 uur. Locatie: Oude Spoorpad-Scholtensweg (nabij de voormalige pluktuin).

Scroll to Top