Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart

Binnen het reizen met het Openbaar Vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het Openbaar Vervoer heeft u een OV-chipkaart nodig omdat het niet meer mogelijk is om een papieren kaartje te kopen aan het loket.

Het blijkt voor senioren soms lastig om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt. Daarom organiseert de gemeente Olst-Wijhe samen met de provincie Overijssel een informatiebijeenkomst in Wijhe. OV-ambassadeurs van de provincie Overijssel informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het eventueel maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De informatiebijeenkomst

De OV ambassadeurs informeren de deelnemers over:

  • het reizen met de bus of trein;
  • de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
  • tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer.

En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer?

Datum: 21 maart 2017

Tijd: de bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.

Locatie: Raadzaal Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Wijhe

 

Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Scroll to Top