Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van gemeenten Olst-Wijhe en Raalte

Op 11 april 2017 start in de gemeente Raalte en de gemeente Olst-Wijhe de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hopen de gemeenten inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma

De cursus start op 11 april 2017 en bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema en een certificaatuitreiking:

  • 11 april, gemeentehuis Wijhe, introductie en kennismaking, verkiezingen en politieke partijen
  • 2 mei, gemeentehuis Raalte, beïnvloeding van de beleidsvorming
  • 9 mei, gemeentehuis Wijhe, gemeentelijke financiën en gebruik van instrumenten
  • 23 mei, gemeente Raalte, lobbyen bij de gemeente
  • 30 mei, gemeentehuis Wijhe, debatteren

Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Deze worden uitgereikt tijdens de raadsvergadering op 2 juni in Raalte (voor de cursisten uit Raalte) en op 19 juni in Wijhe (voor de cursisten uit Olst-Wijhe).

Aanmelden?

Belangstellenden kunnen zich tot 3 april 2017 aanmelden door te mailen naar b.duursema@olst-wijhe.nl. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Er kunnen maximaal 30 inwoners deelnemen (15 personen per gemeente). Op het moment dat de cursus vol is, wordt gebruik gemaakt van een reservelijst. De inwoners die zich hebben aangemeld krijgen per mail bericht of zij deelnemen aan de cursus of op de reservelijst staan.Olst-Wijhe

Scroll to Top