Informatie en inschrijven glasvezel buitengebied

glasvezel-pictoIedereen die in Salland Zuid woont en in aanmerking komt voor glasvezel heeft hier een brief over ontvangen. Als u glasvezel wilt, moet u zich inschrijven bij een van de providers.

Dat kan bij één van de lokale aanbieders, of tijdens de inschrijfavond op woensdag 9 november van 19.00 tot 22.30 uur in de tuinkamer van Het Wapen van Wesepe.

Onlangs hebben Glasvezel Buitenaf en SallandGlas informatiebijeenkomsten gehouden over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Salland Zuid, waaronder het buitengebied van Wesepe. De belangstelling voor de bijeenkomsten was groot. Velen zijn geïnteresseerd en zitten te wachten op snel internet. We horen dan ook overal, dat mensen zeker meedoen.

Het belang van glasvezel en snel internet wordt door veel inwoners en bedrijven onderkend.. Voor wie langer thuis wil blijven wonen, thuis wil kunnen werken of een bedrijf heeft, de kinderen willen studeren, of ooit het huis wil verkopen, is snel internet superbelangrijk. Plaatselijk Belang Wesepe onderschrijft dit; met glasvezel is ook ons buitengebied beter op de toekomst voorbereid. Daarom hebben we er ook voor gekozen deze extra inschrijfmogelijkheid aan te bieden in combinatie met onze jaarvergadering.

Maar veel inwoners vinden het nog lastig om te kiezen tussen de providers en de pakketten. Men wil weten hoeveel Mb’s men nu echt nodig heeft, welke TV-zenderpakketten er zijn en hoe het gaat met overschrijven.

Voor de inwoners van het buitengebied van Wesepe organiseren we daarom een inschrijfavond op 9 november a.s. waar men met al deze vragen terecht kan en extra ondersteuning kan krijgen bij het kiezen van de provider en bij de inschrijving. Vrijwilligers van SallandGlas en enkele onafhankelijke lokale/regionale bedrijven zijn aanwezig om u te adviseren.

Wilt u zich vooraf al wat oriënteren? Kijk dan op de website van Glasvezel Buitenaf Daar staat een vergelijking tussen de providers met een consumentenpakket. De eenvoudigste pakketten staan hier naast elkaar. Hier staat ook een link naar het aanbod van de providers (inclusief de zakelijke aanbieders) voor uitgebreidere informatie.

Het buitengebied van Salland Zuid wordt in 2017 aangesloten op glasvezel, onder voorwaarde dat tenminste 50% van de mensen zich vóór 14 november a.s. inschrijft. Die kans laten we toch niet lopen!?

Salland Noord wist 60% te behalen. Laten wij daar samen als Salland Zuid overheen gaan!

Scroll to Top