Papier eruit, compost erin blijkt succesvol

20160326-160326-PBW-Compostactie-3405-De landelijke compostdag werd in Wesepe op verzoek van Plaatselijk Belang Wesepe een week later gehouden. Dat wierp vandaag zijn vruchten af.

In tegenstelling tot voorgaande jaren waren we op 26 maart snel door de compost heen. Al om 9.34 uur werd de laatste zak meegegeven.

Ieder jaar organiseren de leden van de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) de Landelijke Compostdag in samenwerking met vele gemeenten waarin zij werkzaam zijn. In de gemeente Olst-Wijhe wordt het afval ingezameld door ROVA. De Landelijke Compostdag heeft plaatsgevonden op zaterdag 19 maart 2016. Vanwege de inzameling van het oud papier op de laatste zaterdag van de maand is in Wesepe in overleg voor een andere datum gekozen.

Gezien het succes van de actie vandaag, zal Plaatselijk Belang Wesepe de gemeente Olst-Wijhe verzoeken om deze actie volgend jaar op dezelfde wijze te organiseren. Daarnaast zullen we ze vragen of er meer compost beschikbaar gesteld kan worden, zodat we meer mensen blij kunnen maken.

Scroll to Top