Burgernet – we doen het goed maar het kan nog veel beter

Burgernet-politieKent u Burgernet al? 15% van de inwoners uit Wesepe al wel, zij doen al mee aan Burgernet. Wie deelneemt aan Burgernet, werkt samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in de buurt.

Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Meld u vandaag nog aan!
In Olst-Wijhe doet gemiddeld 11,6% van de inwoners mee. Sinds kort wordt ook een overzicht gegeven van het aantal deelnemers per kern. Hierbij valt van een paar kernen op dat zij onder het gemiddelde van 11.6 % zitten. Wesepe valt positief op met het hoogste percentage deelnemers. Maar dat kan natuurlijk nog veel beter! Hoe meer ogen kunnen meekijken des te doeltreffender werkt  Burgernet als er een incident plaatsvindt.Burgernet-tabel-Olst-Wijhe

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld:

  • diefstal of inbraak
    doorrijden na een aanrijding
    beroving
    vermiste personen

Als u ook deelnemer wordt, ontvangt u een soms een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie voor de Politie, dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Meer informatie vindt u op www.burgernet.nl

Direct aanmelden kan ook: www.burgernet.nl/aanmelden

Scroll to Top