Senioren weten van toeten en blazen

Vriendenkring-optreden-Wesepe-150603-1140Op woensdagmiddag 3 juni trad een groep enthousiaste muzikanten op in Wesepe. Het waren de muzikanten die normaal op woensdagmiddag van ‘heinde en ver’ naar Klarenbeek komen om onder leiding van dirigent Willy Beudel met elkaar muziek te maken.

Ze noemen zich Seniorenorkest De Vriendenkring. De ruim 40 leden komen van oudsher van de Oost-Veluwe en uit de IJsselstreek maar tegenwoordig ook uit de Achterhoek en Salland. Dit laatste gegeven was de reden om het jaarlijkse openluchtconcert deze keer in Wesepe te houden, een mooi Sallands Dorp met een uitstekende locatie voor een concert, het Wapen van Wesepe.

Het orkest treedt meestal op in verzorgingshuizen en soms bij manifestaties of andere feestelijkheden, maar één keer per jaar wordt er dus een openluchtconcert gegeven ‘voor wie maar luisteren wil’. Vanwege het wat frissere weer werd in Wesepe niet buiten maar binnen gespeeld. Er stond gevarieerde muziek op het programma.

Een wals, filmmuziek, een mars, en nog veel meer, gewoon voor elk wat wils. Afgetrapt werd met Orion, een langzame inspeelmars van Jan van der Roost. Daarna volgden onder andere Montesori van Jacob Haan, The Second Wals van Andre Waignein en ook vertolkt door André Rieu, Stevie Wonder in concert muziek uit The Lion King. Na twaalf nummers zat het erop, maar het publiek wilde nog wel meer. Daarom werd het concert afgesloten met een toegift: O du mein Beierland.

Het publiek heeft genoten, muzikanten bedankt!

 

Scroll to Top