Het Overijssels Noaberschapsfonds van start

Oranje-FondsOp 19 december berichtten wij over een nieuw fonds, maar het is gebleken dat er nog weinig gebruik van wordt gemaakt. Dat biedt dus extra kansen. Waar gaat het om? De provincie Overijssel verstrekt een subsidie van 1 miljoen Euro aan het Oranje Fonds voor het Overijssels Noaberschapsfonds.

Het Oranje Fonds verdubbelt dit bedrag en gaat met dit geld de komende tien jaar grote en kleine maatschappelijke initiatieven in Overijssel steunen. Het Overijssels Noaberschapsfonds is een sociaal fonds speciaal voor maatschappelijke initiatieven in Overijssel. Het fonds is gestart op 1 januari 2015 en is bedoeld voor initiatieven die de lokale sociale samenhang duurzaam versterken.

Denk bijvoorbeeld aan een initiatief waarin bewoners samen aan de slag gaan met het schoonhouden van de wijk, een idee om de eenzaamheid van ouderen tegen te gaan of plannen voor een trefpunt op het platteland. Wist je dat met het Overijssels Noaberschapsfonds de komende tien jaren minstens 200 maatschappelijke initiatieven in Overijssel worden geholpen?

Jouw initiatief?
Heb jij een initiatief waardoor Overijssel net een stukje socialer wordt? Misschien komt jouw initiatief dan in aanmerking voor een bijdrage uit het Overijssels Noaberschapsfonds. Let op: alleen organisaties die gevestigd zijn in Overijssel komen in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds. Ook is de bijdrage alleen bedoeld voor investeringen, initiatieven of activiteiten in Overijssel.

Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl

Scroll to Top