Rood Hout opent Nicolaasconcerten 2014

Rood-HoutOp zondagmiddag 11 januari 2015 verzorgt het ensemble Rood Hout het eerste Nicolaasconcert van 2015. Drie getalenteerde muzikanten, blokfluiten, barokhobo’s, een klavecimbel en zang; dat zijn de ingrediënten van Rood Hout, dat in 2008 werd opgericht.

Het ensemble trad onder meer op tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht (2009) en het Reincken Festival (2010) en was te gast in het radioprogramma ‘Opium’.

Onder de titel ‘Women in Distress’ stelden Nienke van der Meulen (barokhobo), Arend Grosfeld (klavecimbel) en Linde Schinkel (sopraan) een programma samen van composities over het thema ‘Vrouwen die rouwen of een verloren liefde bezingen’. Dat er in de loop der eeuwen veel over dat onderwerp is geschreven en gecomponeerd, kunt u tijdens dit bijzondere concert beluisteren. Rood Hout speelt onder meer werken van Bach, Purcell, Händel en Dimistris Andrikopoulos.

11 januari 2015 om 15.00 uur (14.30 uur is de deur open)
Locatie: Nicolaaskerk in Wesepe
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.denicolaasconcerten.nl
Entree: €12,50 (inclusief consumptie).
Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis komen luisteren en kijken.

Meer informatie over Rood Hout: www.roodhout.nl
Meer informatie over Stichting De Nicolaas Concerten en over het programma van het komende seizoen: www.denicolaasconcerten.nl

Scroll to Top