Verslag boerinnendag

Met veertien dames van Vrouwen van Nu, afdeling Wesepe/Averlo vertrokken we op 11 november naar Het Bonte Paard te Dijkerhoek. De voorzitter Willy Beldman opende de dag met als thema: Produceren, Consumeren en Amuseren op het Platteland!

Er waren 265 dames aanwezig.

Als eerste spreker kwam Pieter Winter van Agro Giethoorn aan het woord. Agro Giethoorn is een akkerbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt en verwerking van aardappelen en heeft een vleeskuikenbedrijf. In 2012 werd een biogasinstallatie in gebruik genomen. Deze produceert twee MW groene stroom welke ca. 4500 huishoudens van elektrische energie kan voorzien. Het doel van het bedrijf is om de kringloop op het bedrijf compleet te maken. Zij hebben twaalf man personeel.

Als tweede kwam Corrie Meijer aan het woord. Zij is category manager vlees en vis bij Jumbo supermarken. Zij vertelde dat de Jumbo een familiebedrijf is, dat steeds verder is gegroeid. Zij vertelde over het ontstaan van de Jumbo, hun rol in de voedselvoorziening, hun macht en kracht over hun toekomst. In 2009 namen ze Super de Boer over, en sinds 2012 ook de C1000.

Na de lunchpauze kwam Patricia van Krieken, manager marketing en communicatie bij Stichting Kalfsvlees aan het woord. Zij verzorgde een presentatie over de kalversector, met name de geïntegreerde kalfsvleesproductieketen van de Van Drie Group.

De afsluiting werd verzorgd door Herman Roozen. Hij is striptekenaar. Hij schrijft en tekent elke week een strip in het blad: De Boerderij, en één keer in de drie weken een strip in een Pluimveeblad en hij maakt ook cartoons.

Kortom een geslaagde dag!

Scroll to Top