Sint Maarten was in Wesepe en …

De-Blauwe-OlifantLid worden van het Gilde van de Blauwe Olifant? Dat kan. Je moet tussen nul en honderdtien jaar zijn. Mee doen aan de evenementen die ik organiseer. Je hoeft er niet voor te betalen. Maar wel een goed humeur meenemen én zoals ik, je beste beentje voorzetten!

Kort geleden vierde ik op het kerkplein met zestig kleine Wesepenaren Halloween & Sint Maarten. Pompoenensoep was er voldoende. Maar de pannenkoeken waren in een mum vertrokken, evenals de poffertjes. In de gauwigheid lieten we er nog tweehonderd extra aanrukken. Alles op! Volgens mij heb ik ook jou gezien als spook verkleed. Of was je heks, trol of kabouter? Volgend jaar, op 22 februari 2015, stamp ik weer een zondagmiddag uit de grond. Tussen Valentijn & Carnaval gaan we een Levende Kijkdoos maken. Hoe? Tja … dat vertel ik je later wel.

Ditmaal wil ik jullie ouders graag iets vertellen over mijzelf. Laat ze maar lezen wat hier staat:  ‘De Blauwe Olifant is een werkgroep bij de Protestantse Gemeente van Wesepe. Zij zet zich in om christelijke cultuur in de breedste zin van het woord aan het kind te brengen.

Daartoe organiseert zij drie evenementen. Twee kleine en één grote. De twee kleine evenementen vinden plaats in de herfst en de lente. Daarbij richten we ons op de kinderen uit ons dorp. Voor de tijd na Pasen is een familievoorstelling gepland. De werkgroep bestaat uit vijf personen: Willemien Niemeijer, Irma Saris, Heleen Simons, Suzanne Groote en Reinier Gosker. In deze werkgroep worden de grote lijnen uitgezet, – suggesties zijn welkom! Daarnaast gaan we voor elk afzonderlijk evenement op zoek naar medewerkers van de Blauwe Olifant:  Als medewerker van de Blauwe Olifant ben je tot niets verplicht. Je belooft alleen dat je niet altijd néé zult zeggen als we een beroep op je doen om aan een project mee te werken’.

Als jullie de Blauwe Olifant een warm hart toedragen, willen jullie vast wel tegen je ouders zeggen dat zij zich als medewerker moeten opgeven. Laat ze maar een mailtje sturen naar Irma Saris: hi.saris@hetnet.nl of naar Reinier Gosker: reiniergosker@gmail.com

Scroll to Top