Labor kerstmarkt

Voor velen was het bericht dat de Kerstmarkt niet door zou gaan erg teleurstellend. Een viertal dames bedacht echter dat het heel jammer zou zijn met deze traditie te breken en dat het mogelijk zou moeten zijn alsnog een kerstmarkt te organiseren. Zij waren bereid om de schouders eronder te zetten.

Na wat telefoontjes hier en daar bleken 18 standhouders bereid dit jaar op de Weseper kerstmarkt aanwezig te zijn. Het merendeel was er ook in de voorgaande jaren. Daarnaast was een aantal nieuwe standhouders bereid een kraam te bemannen, een ontwikkeling waar we erg blij mee waren.

Hoewel werd uitgegaan van een kerstmarkt in de buitenlucht, op het prachtige dorpsplein, waren de weersomstandigheden dusdanig dat we daar op het laatste moment van afgestapt zijn. We zijn erg gelukkig met de medewerking van Arjan Bekedam, die ondanks partijen op de dag voor en de dag na de kerstmarkt toch bereid was het Wapen van Wesepe hiervoor open te stellen.

De kerstmarkt zelf was een succes. Door de gezellige aankleding en ruime opzet van het geheel maakte de kerstmarkt een zeer open en toegankelijke indruk. De bezoekersaantallen waren prima en de standhouders deden door elkaar erg goede zaken. Een aantal van hen was voor sluitingstijd al los. Er was dan ook voor elck wat wils. Er was gezorgd voor de inwendige mens, maar ook waren er diverse snuisterijen, bloemstukken, kaarsen, etenswaren en kerstbomen te koop.

Het Weseper erfgoed exposeerde met als onderwerp de Oldo, de vroegere spoorlijn tussen Deventer en Ommen. Daaraan verbonden was een kwisje, waarmee de bezoekers werden uitgenodigd de expositie wat minder oppervlakkig door te nemen. Veel dank tenslotte zijn we verschuldigd aan de vrijwilligers, die min of meer spontaan de handen uit de mouwen staken tijdens het inrichten, afbreken en schoonmaken van de zalen bij het Wapen van Wesepe.

Volgend jaar weer!

Scroll to Top