Eén digibeet vraagt meer dan…..

SallandGlas-logoEén digibeet vraagt meer dan 10 nerds kunnen beantwoorden. Na vier informatiebijeenkomsten in Wesepe durven we te stellen dat menig inwoner van het buitengebied van Wesepe al overtuigd is van het nut en de noodzaak van de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Misschien bent u dat nog niet helemaal, en heeft u nog wat vragen. Wij kunnen ons dat goed voorstellen, want tijdens de bijeenkomsten in het Wapen van Wesepe zijn er meer vragen gesteld dan we direct konden beantwoorden. Inmiddels hebben we op alle gestelde vragen een antwoord en hebben we alle vragen en antwoorden voor u op een rij gezet op de website www.sallandglas.nl.

Als u toch op deze website bent, leest u dan ook even rustig de andere informatie door. En als u na het lezen van de informatie ook overtuigd bent van de voordelen van glasvezel, vult u dan direct het inschrijfformulier in? Dat kan door rechtsboven op de webpagina te klikken op ‘inschrijven’.

Voordelen glasvezel
• Keuze uit meerdere providers / open netwerk;
• Keuze uit verschillende abonnementen, dus variatie in internet-snelheid, aanbod televisiezenders en bijv. de gesprekskosten van bellen voor vaste prijs;
• Constante kwaliteit, ook bij gebruik van meerdere apparaten tegelijk;
• Televisiekijken in HD kwaliteit (haarscherp beeld), interactief en ook bij slecht weer goed beeld;
• Videogesprekken met bijvoorbeeld Skype of Facetime (familie, huisarts);
• Thuiswerken met een stabiele online verbinding is nu mogelijk;
• Bedrijf aan huis? Ondenkbaar zonder een goede internetverbinding;
• Grote bestanden up- en downloaden met dezelfde hoge snelheid, ook uw fotoboek kan dus snel online besteld worden. Uiteraard mede afhankelijk van het abonnement dat u afneemt;
• Streaming video, ofwel films kijken van internet zonder haperende beelden;
• Bij drukte op het internet geen last van de buren, dus geen gedeelde capaciteit zoals bij adsl of coax.
Laat deze kans niet aan u voorbijgaan, 60% deelname is vereist om door te kunnen gaan. Meldt u aan op www.sallandglas.nl/inschrijven.

3 Comments

  • Helaas moeten we niet alleen in het buitengebied meer betalen om een aansluiting te krijgen, maar moeten we ook meer abonnements kosten betalen. dus zit je in het buitengebied al gauw op 25 euro meerkosten. jammer dat dit zo moet. het zal dus lastig worden de 60% te halen. laten we hopen dat er nog meer providers op het “open” netwerk komen.

  • Let op, vergelijk s.v.p. appels met appels. En dat is bij combinatiepakketten waarbij je internet, tv- en telefoon aanschaft lastig. Een 100 Mb-pakket bij KPN kost in de kernen (dus via het Reggefibernetwerk) € 66,50 per maand. Dit is duurder dan een abonnement bij CanalDigital of Plinq met dezelfde internetsnelheid in het buitengebied. Echter, de internetsnelheid is niet het enige waar je naar moet kijken, kijk ook naar de telefoon- en televisiemogelijkheden. En vergelijk de kosten die je straks gaat maken vooral met de kosten die je nu al per maand kwijt bent, maar waarvoor je dus vaak minder krijgt.

    Misschien wel het belangrijkst: Beeld je eens in alsof het glasvezelnetwerk er nu niet komt en dat je je pas over enkele jaren gaat realiseren hoe belangrijk het is. Maar dan is het een gemiste kans, die je niet over kunt doen.

  • Helaas Marco vergelijk ik CanalDigitaal met CanalDigitaal dus appels met appels. Voorbeeld: CanalDigitaal start kost bij Sallandglas €55 p/m eerste jaar €47,50 p/m normaal kost dit €50 p/m eerste jaar €39,95 P/m en bij CanalDigitaal krijg je ook nog eens Foxsport 10 maanden gratis. enige voordeel van Sallandglas is 100MB in plaats van 50MB maar 50 is ook meer dan genoeg. (moet het in mijn geval nu doen met 5 mb)

    Mijn kosten liggen nu veel lager (Digitene en een 10mb kpn)

    Ik ben het er mee eens dat het er moet komen!! en wel zo snel mogelijk. maar hoe krijgen we 60% van de aansluitingen dat is de grote vraag.

Comments are closed.

Scroll to Top