Verslag dagje Den Haag met Labor

Labor-in-Den-HaagZaterdag 27 september jl. zijn wij weer op stap geweest met 18 zeer gezellige mensen een dagje naar Den Haag. De geplande treinreis begon eerst met een bus vanaf Deventer naar Apeldoorn, waarbij de chauffeur zijn routekaart vergeten was.

Nadat we de trein hadden bereikt, liep de rest van de dag onverwacht vlekkeloos. In Den Haag stond de koffie met gebak al op ons te wachten, waarna we met z’n allen naar het museum van Esscher zijn geweest, waar gezichtsbedrog en bijzondere perspectieven de boventoon voeren.

’s Middags zijn wij op verschillende ‘vreemde’ fietsen gestapt en hebben we een tocht door de stad gemaakt, waarbij de gids ons van alles wist te vertellen over Hagenezen, Haagenaars en Schollenkoppen. Mooie plekken, bekende plekken zoals Het Lange Voorhout, Vredespaleis, Paleis Noordeinde, Het Binnenhof, Plein

Onderweg werden wij nog getrakteerd op een bakkie pleur en heerlijke Brownie’s, terwijl Mieke bijna zoekgeraakt was in de Haagse drukte. Door het prachtige weer konden wij ook nog even doorfietsen naar het strand van Scheveningen en een kort bezoekje brengen aan het Surfersdorp, een gezellig rommeltje van campers, zeecontainers, barbecues en relaxte bewoners.

Terug in het centrum zijn wij op een zonnig terras beland en nog even genoten van het prachtige weer. Als afsluiting zijn wij bij de Connaisseur beland voor een heerlijk avondmaal. Na dit gezellige etentje zijn wij weer per trein afgereisd naar Deventer, nog nagenietend van de geslaagde dag, met de afspraak dat wij volgend jaar zeker weer een leuke stad gaan bezoeken.

 

Scroll to Top