Spoken, trollen, heksen en kabouters?

De-Blauwe-OlifantAan alle spoken, trollen, heksen en kabouters beneden de 12 jaar in Wesepe e.o.  Kom je ook? Neem je opa en oma maar mee. Je vader en moeder mag ook. Je moet wel als spook verkleed naar het kerkplein komen. Of als trol, heks, kabouter of dracula.

Vergeet je knapzak niet. Daarin moet je een soepkom en bestek meenemen. Schminken doen we onder de beuk, tussen vuurkorven, en als het regent in ‘De Beukenoot’. Er staat groene ranja voor je klaar. Er lopen griezelmuizen over het plein. Er hangen geraamten in de boom. Sint Martinus komt op zijn paard voorbij. Als ook een kameel van de partij zou zijn, konden wij de Drie Koningen op onze ruggen nemen.

Wist je dat een paard, een kameel en een olifant de Drie Koningen naar de stal van Bethlehem hebben gebracht? Kijk maar eens in de Nicolaaskerk naar het blauwe kerkraam waar ik thuishoor. Boven mij zie je een kameel. Daarboven een paard. Ik ben de grootste van de drie! Weet je eigenlijk waarom ik kniel? Nou ja, dat vertel ik een andere keer!

Na het schminken maken we een hongertocht door Wesepe, zoals dat vroeger gebruikelijk was met Foekepotten of Sint Maarten (11 november). Her en der bellen we aan. Dan vragen we iets te eten. Nee, dit keer geen snoep. Winterwortels, uien, pompoenen, tamme kastanjes, beukennootjes! En dan maar hopen dat het niet gaat spoken, want je weet maar nooit …

Na de hongertocht zijn jullie welkom bij mij thuis. In de Nicolaaskerk. Over de kerkbanken liggen planken in de lengte van de kerk, zodat we twee héééeel lange tafels hebben. Daaraan kunnen jullie zitten voor een spookmaaltijd. Er is ook plaats voor je opa, oma, vader, moeder, enzovoort. Over wat er dan gebeuren gaat, vertel ik liever niet. Je zult het wel zien. Maar we eindigen zoals bekend. Dan kom ik met mijn lange snuit … en blaas het verhaaltje uit.

O jee, je wilt nog weten wanneer? Oké, zondagmiddag 9 november van 16.00 tot 19.00 uur. Bij mij thuis in de kerk. En bij mooi weer op het kerkplein onder de beuk. Vergeet je knapzak niet, met daarin een soepkom en bestek. Want zonder dat eet zo lastig.

De Blauwe Olifant

Scroll to Top