Vrouwen van Nu bezochten Amersfoort

vrouwenvannuEen Vrouw van Nu verteld: ‘Vanmorgen kwam op 08.15 uur de bus van Gebo/Effenweg het kerkplein van Wesepe oprijden voor ons tripje naar Amersfoort. Met 25 dames onderweg en in de bus koffie met heerlijke door Wilma gebakken pruimentaart.

In Amersfoort stond de gids ons op te wachten voor een stadswandeling. Na veel nuttige informatie kwamen we bij de rondvaartboot. Deze nam ons mee voor een tochtje door de grachten. We hebben veel mooie oude gebouwen gezien en een nonnenklooster met 65 nonnen. Daarna heerlijk geluncht op het terras van Het lieve vrouwtje. Keurig verzorgd met tomatensoep en belegde broodjes.

Ook al was je eerder in Amersfoort geweest, nu weet je veel meer van de stad en vooral de grachten waren erg interessant. Door leuke binnenwegen op weg naar de Grebbelinie. Ontvangst met koffie/thee en gebak. Dan een leuke wandeling met gids langs de kazematten. Zelfs door een in 2005 gegraven loopgraaf zijn we gekomen. Daar zie je wat de Nederlandse soldaten zagen vanuit de Grebbelinie.

Vier van ons hebben deze wandeling niet meegemaakt, maar een nagemaakte bunker bekeken. Het diner bij het Wapen van Wesepe was zoals gewoonlijk weer uitstekend verzorgd. De nieuwe ronddraaiplateaus werden direct getest en later gebruikt. Het was een geslaagd dagje uit, zodat we moe maar voldaan weer naar huis gingen.’

Scroll to Top